De releasedatum van Manolo Blahnik's docu is bekend

Deze trailer móet je zien!

De releasedatum van Manolo Blahnik's docu is bekend

Als echte modeliefhebber is het voor jou wellicht een natte droom om ooit in een ontwerpers zijn schoenen te staan. Wel, de documentaire over de Spaanse schoenenontwerper Manolo Blahnik heeft eindelijk een releasedatum. Maak 29 september alvast vrij in je agenda om deze modedocu als eerste te bekijken!

Onberispelijke stijl

Na maandenlange spanning kunnen we nu eindelijk opgelucht ademhalen. Manolo: The Boy Who Made Shoes for Lizards is binnenkort te zien in een geselecteerde bioscopen. In de retrospectief zie je onder andere Anna Wintour, Rihanna en Naomi Campbell aan het woord over de onberispelijke stijl en gedrevenheid van de 74-jarige creatief. Regisseur Michael Roberts, beste vriend van Manolo, neemt ons mee langs de meest iconische mijlpalen in de 40-jarige carrière van Blahnik. 

Torenhoog voetstuk

Je zult ondergedompeld worden in memoires van Blahnik himself over zijn fixatie voor hagedissen en schoenen, want dat is het begin van al het moois geweest. Maar zeker ook hoe hij de bekendste en geliefdste schoenmaker van de afgelopen eeuw werd. Anna Wintour zet haar goede vriend op een torenhoog voetstuk in de documentaire: "Ik kan mij niet eens meer herinneren wanneer ik schoenen van iemand anders droeg. Ik kijk er niet eens naar." Een goede docu om naar uit te kijken dus.

Lees ook: Laat je casten in deze Amsterdamse pop-up en krijg ter plekke modellencontract

Bron: Dazed and Confused | Beeld: Getty Images