Louis Vuitton opent pretpark in hartje Parijs

Louis Vuitton zal wát bouwen?

Louis Vuitton opent pretpark in hartje Parijs
Als je als kind naar Parijs ging, ging je naar Disneyland. Als je nu naar Parijs gaat, wil je naar het pretpark dat LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy) en skiresort-operator Compagnie des Alpes gaan bouwen.
 
Steampunk
Maar liefst 60 miljoen euro gaat het kosten dus dat mag wat beloven. De locatie waar ze het pretpark zullen bouwen is Jardin d'Acclimatation, in het midden van Parijs. LVMH heeft het park trouwens al onder beheer sinds 1984 en gaat er nu ook echt iets mee doen. In het pretpark komen onder andere drie achtbanen, waaronder een familieachtbaan met steampunk-thema gebaseerd op de stijl van ontdekkingsreiziger Jules Verne. Naast de attracties zullen er ook wetenschapsbeurzen en andere activiteiten worden georganiseerd die met duurzaamheid te maken hebben.
 
Jardin d'Acclimatation wordt het vierde pretpark van Frankrijk, na Disneyland Paris, Puy du Fou en Parc Astérix. Naar verwachting is het park begin 2018 open. We zijn benieuwd hoe stylish het park eruit gaat zien aangezien LVMH een aandeel van 80% heeft.
 
 
Bron: Beau Monde | Beeld: Getty Images