Deze dingen vergeet iedereen in huis schoon te maken

Zet het maar op je lijstje, want deze 7 dingen worden vaak vergeten.

Lees ook

Krijg je met dit regenachtige weer ook schoonmaakkriebels? Begrijpelijk! Maar voordat je aan de grote schoonmaak begint, kijk dan ook even naar deze 7 dingen. Waarom? Omdat deze het vaakst worden vergeten. Zet ze dus maar op je lijstje!

1. Koffiemachine

Als je koffie in de ochtend een raar smaakje begint te krijgen, wordt het toch écht tijd voor een schoonmaakbeurt. In de bijsluiter van je apparaat vind je hoe je dit op de beste manier kunt doen. Een andere manier om het te doen, is om je watertankje te vullen met 50% water en 50% witte azijn. Laat dit een paar keer door je koffiemachine lopen en hij is weer helemaal schoon. Vergeet niet daarna nog even na te spoelen met heet water, anders krijgt je koffie een nog raarder smaakje. En dat willen we voorkomen. 

2. Kussens op de bank

We weten zeker dat je de kussenslopen op je bed wel wekelijks wast, maar hoe zit het met je stijlvolle kussens op de bank? Je gebruikt ze waarschijnlijk om je voeten op te leggen of als hoofdsteuntje bij een Netflix marathon. En daardoor zijn deze kussens een bron van vuil en bacteriën. Hoogtijd om deze kussen hoezen ook eens in de wasmachine te stoppen.

3. Wasmachine

En over je wasmachine gesproken, die is ook wel eens aan een schoonmaakbeurt toe. Vooral als je schoongewassen kleren niet zo fris meer uit de wasmachine komen. Door al het water en de natte kleding is een wasmachine heel gevoelig voor schimmels. En daar zit niemand op te wachten… Dus draai af en toe een ‘leeg wasje’ op een iets hogere temperatuur.

4. Prullenbak

Stinkt jouw prullenbak zelfs als er geen vuilniszak in zit? Dan hebben bacteriën en schimmels zich erin verstopt. Schoonmaken dus. Je kunt hem goed schoonmaken met een heet sopje en wat ontsmettingsmiddel.


5. Gordijnen

Op het eerste gezicht kunnen gordijnen er best schoon uitzien. Maar gordijnen zijn een bron van bacteriën en huisstofmijt. Je kunt ze zelf wassen in een schone wasmachine (zie puntje 3), zorg er dan wel voor dat je goed het etiket leest. Geen zin in gedoe: breng ze naar de stomerij.

6. Vaatwasmachine

Zelfs vaatwasmachines hebben een schoonmaak nodig. Ze raken snel verstopt met voedselresten en andere vieze dingen en daardoor maken ze niet meer goed schoon. Als je graag van schone borden eet en uit schone glazen drinkt kun je het beste regelmatig het filter van je vaatwasser schoonmaken.

7. Deurknoppen en handgrepen

Je wilt niet weten hoeveel bacteriën zich verzamelen op deurknoppen en handgrepen. Op je handen zitten een boel bacteriën en je raakt de hele dag door van alles en nog wat aan. Dus even een heet sopje over die klinken.

Bron: Beau Monde | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook