Dít zijn de sterke vrouwen van vandaag

Hoe inspirerend!

Lees ook

De redactie van Marie Claire verzamelde een aantal nieuwtjes die we graag met onze lezers delen. Gewoon omdat ze zo geweldig inspirerend zijn. 

Taxi met een boodschap


India en design: geen voor de hand liggende combinatie. Veel mensen voeren een dagelijks gevecht om aan eten te komen en degenen die zich wat extra’s kunnen veroorloven kiezen voor traditionele Indiase of bekende westerse ontwerpers. Daarom bedacht artdirector en designer Sanket Alvani een briljant plan om de creativiteit van Indiase (stoffen)ontwerpers onder de aandacht te brengen. In Mumbai en Delhi rijden duizenden taxi’s en ze vechten allemaal om klanten door te proberen zich van elkaar te onderscheiden. Omdat de stoelbekleding vaak saai en smoezelig is, lag het voor de hand om ontwerpers met taxichauffeurs in contact te brengen en de bekleding te veranderen in een canvas waarop ze hun talent kunnen laten zien. “In elke taxi hangt een label met informatie over de ontwerper, het design en hoe met hem of haar (er zijn ook veel vrouwelijke ontwerpers) in contact te komen.” Dankzij een crowdfundingscampagne via Kickstarter is een aantal stoffen nu ook verkrijgbaar via taxifabric.org.

Vrouwenfestival


Omdat er op muziekfestivals in Zweden de afgelopen jaren nogal wat incidenten waren op het gebied van seksuele intimidatie, neemt comedian Emma Knyckare maatregelen. Ze organiseert haar eigen rockfestival met rigoureus deurbeleid: geen mannen. “Wat denken jullie van een festival waar alleen niet-mannen welkom zijn, totdat álle mannen leren zich te gedragen?” twitterde ze. Een dag later hadden zo veel professionals zich aangemeld dat ze kon starten met de organisatie. Volgend jaar zomer kunnen we de eerste editie verwachten.
Bron: The Local

Stunt met rund


Is een rund meer waard dan een vrouw? In India wel, volgens de 23-jarige fotograaf Sujatro Ghosh. Het land komt vaak in het nieuws omdat er elk kwartier een vrouw verkracht zou worden. Slachtoffers moeten lang wachten op gerechtigheid, áls ze dat al krijgen. En dit terwijl koeien er heilig zijn. Belachelijk, vindt ‘feminist artist’ Ghosh, en daarom fotografeerde ze voor haar project vrouwen met een koeienmasker op. De foto’s zijn te zien op Instagram: @sujatroghosh.
Bron: BBC

Baby blues


Het is bekend dat het krijgen van een baby nogal eh… heftig is, zowel emotioneel (liefde!) als lichamelijk (slaaptekort!). Maar onderzoekers van de Universiteit Tilburg hebben nog een nieuwe ‘bijwerking’ ontdekt: het zelfvertrouwen van vrouwen die kinderen krijgen daalt namelijk flink, gedurende minstens drie jaar. Oorzaken worden gezocht in gierende hormonen, lichamelijke veranderingen en stress om de baby.
Bron: Quartz

Lees nog meer inspirerende nieuwtjes van sterke vrouwen in het modenummer van Marie Claire dat nu in de winkels ligt. Of bestel je exemplaar hier!

Lees ook: Covermodel Lizzy: “Mijn oma is mijn stijlicoon”

Tekst: Milou van der Will, Agnès Michot | Beeld: Getty Images, iStock, Stocksy

Laatste nieuws

Zie ook