Bewezen: van reizen word je slimmer

Ja, echt!

Bewezen: van reizen word je slimmer

Je zou denken dat intelligentie bij je geboorte al vastligt en dat je er weinig aan kunt doen om je IQ te verhogen. Toch blijken er wel degelijk manieren te zijn om jezelf net een tikkie slimmer te maken. Is reizen, koken of sporten een van je hobby's, dan ben jij onopgemerkt knetterhard je brein aan het trainen.

1/ Reizen 

Wist jij dat je intelligenter wordt van reizen? Doordat je mentaal en fysiek gefocust bent op al het moois op je bestemming, wordt je geest bevrijd van stress waardoor je je beter kunt concentreren en beter kunt observeren en focussen. Plus: je komt op elke plek in contact met nieuwe culturen en mensen en dat is enorm inspirerend en leerzaam.

2/ Koken 

Je hebt het waarschijnlijk niet in de gaten, maar tijdens het koken ben je eigenlijk een superster in multitasken. Een mooi gerecht op tafel toveren vergt namelijk een paar essentiële skills. 1: timing – je wilt immers niet dat de saus verbrandt. 2: snel beslissingen nemen – eerst de groenten of eerst het vlees? 3: creativiteit – als een Picasso in de weer om dat bordje mooi op te maken. Tijdens het oefenen van al deze vaardigheden word je gegarandeerd slimmer.

3/ Sporten 

Wanneer jij je lichaam fit houdt, blijft je brein dat ook. Regelmatig sporten verbetert de algemene gezondheid en flexibiliteit van je hersenen. Doordat je reactievermogen, coördinatie en spierfuncties op de proef worden gesteld, gaat je brein beter werken én worden er geluksstofjes aangemaakt.

Lees ook: Tien tekenen dat je toe bent aan vakantie

Bron: HLN | Beeld: Marie Claire