Covermodel Lizzy van der Ligt: “Mijn oma is mijn stijlicoon”

Wat'n zoete woorden!

Lees ook

Als je stijl hebt, heb je stijl. En dat verandert echt niet ineens als je ouder wordt. Kijk naar ons covermodel Lizzy van der Ligt met haar omaatje Anja samen strak in het pak. Daar kun je als kleindochter alleen maar trots op zijn.

Oma Anja van der Vusse (71)
“Mijn stijl is klassiek met een beetje rock-’n-roll. Ik houd van zwart en draag graag elegante pakken en opvallende schoenen, laarsjes met studs bijvoorbeeld. Met gekke schoenen kun je een klassieke out t helemaal opleuken. Ik heb een paar foute laarsjes uit Florence – blauw met gouden borduursels – die met een te korte spijkerbroek en een rustige top heel charmant staan. Ik krijg ook weleens kleding van Lizzy. Dat zijn dan stukken die niet leeftijdsgebonden zijn, zoals een coltrui of een broek met mooie pas- vorm. Als je ouder wordt moet je echt rekening houden met je veranderende lijf: je krijgt minder taille en meer buik. Mijn beste tip om stylish door het leven te gaan als je ouder wordt, is geen te strakke kleding dragen, maar ook zeker geen hobbezakken. Mijd blote armen en korte broeken en zorg ervoor dat je de contouren van je benen niet ziet. Als je slim kiest, oog je een stuk jonger.”

Lizzy: bloes, gilet, jasje en broek Dolce & Gabbana, sieraden van Lizzy zelf
Oma Anja: bloes River Island, pak Essentiel Antwerp, sieraden van oma Anja zelf

Lizzy: “In oma’s Jean Paul Gaultier-legging lijken je benen getatoeëerd”

Kleindochter Lizzy van der Ligt (26)
“Oma is mijn stijlvoorbeeld. Ze kleedt zich stoer, funky en smaakvol en stemt alles mooi af op haar leeftijd. Haar kast barst van de prachtige kleding. Ik leen weleens vintage Jean Paul Gaultier-dingen van haar die ze vroeger graag droeg, zoals een leggingachtige broek waardoor het lijkt of je getatoeëerde benen hebt. Regelmatig zeggen mensen dat ik zo’n coole oma heb. Ze heeft de meest stijlvolle en aparte dingen, en daar kan ik als styliste soms van pro teren. Laatst heb ik voor een stylingklus nog een hoge, donkergroene hoed van haar geleend – zelf draagt ze ’m altijd met een veer. Zó elegant. Haar zelfontworpen gouden ringen met muntjes zijn ook al zo origineel. Daar heb ik mijn zinnen al op gezet.”

Bekijk de andere drie jonge vrouwen met hun oma in het nieuwe Marie Claire-issue dat je hier kunt bestellen.

Tekst: Shardey Aalders | Fotografie Meis Belle Wahr & Jip Merkies

Laatste nieuws

Zie ook