Deze celebrities weten ook buiten Hollywood enorm veel geld te verdienen

Work hard, play hard.

Lees ook

De celebrities die het in de tv en film- of muziekwereld hebben gemaakt, hoeven zich vaak niet per se zorgen te maken om hun bankrekening. Maar dat betekent niet dat ze genoeg hebben aan één baan. Velen van hen hebben dan ook een job on the side, waar ze nou niet bepaald slechter van zijn geworden.

1. Ashton Kutcher

Hij mag dan wel een wereldbekende acteur zijn, ook hij investeert graag in andere projecten. Zo wist de Two and a Half Men-acteur door zijn vroege investeringen in Uber, AirBNB en Spotify enorm veel geld te verdienen. Zijn bedrijf A-Grade Investments werd vier jaar geleden dan ook geschat op een waarde van ongeveer 100 miljoen dollar. Mochten Ashton en Mila dus besluiten om hun acteercarrière aan de wilgen te hangen, is er in ieder geval nog genoeg geld over om hun kroost een zorgeloze toekomst te bieden.

2. Gwyneth Paltrow

Ze heeft een aantal bekende mannen op haar exenlijstje staan, maar heeft inmiddels ook een diepe indruk als actrice gemaakt. Toch koos de actrice ervoor om zich met Goop te richten op de bladenmarkt, waar ze zich inmiddels een succesvolle onderneemster mag noemen. Wat kan Gwyneth nou niet?

3. Robert DeNiro

De acteur heeft een lijst aan indrukwekkende films op zijn cv staan, maar ook bij vele restaurantkenners is hij inmiddels een grote naam. Samen met de beroemde Japanse chef Nobu Matsuhisa zette hij de luxueuze Nobu-keten op. Het restaurant is vandaag de dag over heel de wereld te vinden en zou twee jaar geleden dan ook een waarde van 500 miljoen dollar hebben.

4. Jessica Alba

Naast het moederschap en haar drukke leven als actrice bezit de beauty and the brains ook nog een eigen bedrijf. Met haar The Honest Company heeft ze onder andere een cosmeticalijn, schoonmaakproducten en babyvoeding, wat in 2015 nog een waarde had van maar liefst 1 biljoen dollar.

5. Beyoncé

Voor het geld hoeft ze het zeker niet te doen, maar haar sportswear Ivy Park brengt wel wat extra’s in het laatje. Reden genoeg voor het bedrijf rondom Beyoncé om te investeren in Sidestep, een app die toegang biedt tot concerten en merchandise. De app wist het afgelopen jaar ongeveer 2 miljoen dollar aan diensten te verkopen, waardoor Beyoncé gegarandeerd een mooie bedrag op haar rekening kreeg bijgeschreven. 

6. Francis Ford Coppola

Hij is het brein achter de nog altijd populaire films The Godfather en Apocalypse Now, maar heeft zonder dat velen het weten ook een wijnmerk die over heel de wereld te verkrijgen is. Dat de wijnbusiness hem enorm veel geld oplevert, blijkt wel uit een interview van een paar jaar terug. “Het enige dat ik weet is dat het bedrijf in één jaar 9 miljoen dollar waard was en dat dit vier jaar later al opgehoogd was naar 60 miljoen dollar. Ik verdiende op een gegeven moment meer geld met mijn wijnmerk dan dat ik ooit met de door mij geregisseerde films heb verdiend”.

7. George Clooney

De 56-jarige acteur is al jaren lang bevriend met Rande Gerber, die op zijn beurt weer getrouwd is met het succesvolle model Cindy Crawford, maar dat terzijde. Wat ooit begon als een hobby, is inmiddels een miljoenenbedrijf geworden. Hoeveel de waarde van hun tequilamerk Casamigos Tequila precies is, is lastig te achterhalen. Maar dat de twee er veel geld aan verdienen, dat is één ding dat zeker is.

8. Kim Kardashian

Uiteraard mag ook ’s werelds meest bekende realityster niet ontbreken op dit lijstje, want ook Kim heeft met haar bekendheid een goedlopend bedrijf weten neer te zetten. Ze mag door velen dan wel een vrouw zonder talent worden genoemd, verstand van zaken doen heeft ze toch echt. Haar mobiele app Kim Kardashian: Hollywood was tusen 2014 en 2016 goed voor maar liefst 160 miljoen euro en ook Kimoji is nog steeds een van de meest gedownloade apps in de Apple Store. Daarnaast ging haar in 2015 uitgebrachte boek Selfish meer dan 125.000 keer over de toonbank. En met een winkelprijs van 20 dollar is het een simpel rekensommetje om te bedenken dat ze ook hier genoeg aan heeft overgehouden.

Deze (opmerkelijke) baantjes hadden celebs vóór ze bekend werden

Bron: MSN.com Beeld: Getty 

Laatste nieuws

Zie ook