Dit is wat ze écht te eten kregen op de Titanic

Jack had het ook in de eetzalen een stuk moeilijker dan Rose...

Elke vrouw heeft de film minstens drie keer gekeken en daarbij ook minstens drie keer een aantal traantjes weggepinkt. Het waargebeurde Titanic-verhaal is nog steeds ontzettend populair, maar hoe zat het naast de verschillende slaapplekken en ruimtes eigenlijk met de menukaart van de verschillende klassen?

Het was geen geheim dat Rose DeWitt Bukater, die in de film gespeeld werd door Kate Winslet, uit een zeer rijke familie kwam, waarbij het haar dan ook aan niets ontbrak. De welgestelde familie mocht in de eerste klas dan ook een keuze maken uit verschillende delicatessen als heerlijke garnalen, pittig vlees en de lekkerste aardappelpartjes. Voor de echte Rose en haar familie was het dan ook één groot feest in de eetzaal. Maar waar zij hun hart konden ophalen bij de menukaart, was het voor Jack Dawson een stuk minder aangenaam. 

Hoewel ze bij de tweede klas nog voorzien werden van gegrilde ham, aardappelpuree en wat wijnpudding, moesten ze het in de derde klas slechts doen met wat rijstsoep, gekookte aardappelen en wat koud vlees. En dat klinkt toch een stuk minder lekker als de garnalen en vers gebakken zalm die Rose voorgeschoteld kreeg. 

Arme Jack…

Dit zijn de 20 meest romantische films aller tijden

Bron: House Beautiful Beeld: Titanic

Laatste nieuws