Dit maskertje is niet zo goed voor je huid als je denkt

Grote kans dat jij er eentje in de kast hebt liggen.

Lees ook

Snel en makkelijk een mooie zachte huid is natuurlijk de heilige graal. Niet gek dus dat we massaal aan de sheetmaskers gaan. Helaas blijkt nu dat de dunne vochtmaskers niet zo schoon en geweldig zijn als we dachten – althans, als het om de varianten van Koreaanse beautymerken gaat.

Niet fris
Racked heeft onderzoek gedaan naar de maskers en de resultaten zijn zorgwekkend. Veel Koreaanse merken zouden hun maskers laten vouwen door mensen in plaats van machines. En dat gebeurt niet in een steriele fabriek, maar gewoon bij de medewerkers thuis aan de keukentafel. Er wordt aan getwijfeld of de maskers wel veilig en schoon genoeg zijn om op je gezicht te leggen. 

Het grootste probleem is dat het vouwen niet altijd op een schone en veilige manier gebeurt. Zo wordt er keer op keer hetzelfde stuk karton gebruikt en wordt er gewerkt op een tafel die vol zit met bacteriën. Er is zelfs eens een vrouw geweest die een insect vond in de verpakking. Daarbij zouden de vouwmedewerkers soms geen handschoenen dragen, wat bij gebruikers kan leiden tot huidirritatie. 

Zeker weten dat jouw maskertje wel schoon is? Ga voor de grote, bekende merken en laat de Koreaanse varianten achterwege.


Lees ook: Zo eet je je tanden natuurlijk wit

Bron: Metro UK l Beeld: Getty Images

 

Laatste nieuws

Zie ook