Zó ontstressen succesvolle mensen in het weekend

Daar ga je morgen enorm veel profijt van hebben.

Lees ook

Succesvolle mensen zijn harde werkers, maar vergis je niet: ze pakken hun nodige rustmomenten om zich op te laden voor een nieuwe dag en nieuwe week. Ieder weekend is dan ook een mini-vakantie waar ze het meeste uithalen. Niet door alleen maar leuke dingen te doen, maar vooral ook veel te relaxen.

Dat dit noodzakelijk is, bevestigt een onderzoek – gepubliceerd in Journal of Organizational Behavior. Uit de resultaten blijkt dat je jezelf beter kunt voelen door je even mentaal af te sluiten van je werk. Zo presteer je de week erop beter. Hoe succesvolle mensen dit doorgaans doen?

1/ Ze zetten hun e-mail uit
Het is natuurlijk ontzettend handig dat je mail ook binnenkomt op je telefoon die je de hele dag binnen handbereik hebt. Maar daar zit ook het gevaar in: juist omdat je hem altijd bij je hebt, kun je ook altijd geconfronteerd worden met werkzaken – dus ook als je vrij bent.

2/ Vroeg uit de veren
Dit zijn dé momenten dat harde werkers uit kunnen slapen, maar ze gaan er wel vroeg uit. We zeggen niet dat jij je wekker ellendig vroeg moet zetten, maar blijf er niet tot 12.00 uur in liggen. Zo wordt de biologische klok niet verstoord en is het opstaan op de maandagochtend minder lastig.

3/ Naar buiten
Vooral met de frisse buitenlucht van nu is het heerlijk om een boswandeling te maken of buiten te sporten. Wat beweging houd je fit en de frisse lucht zorgt voor nieuwe energie.

Lees ook: Zo’n foto moet je bij je sollicitatiebrief voegen voor meer succes

Bron: Journal of Organizational Behavior | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook