doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_menu_allpages');

Bewezen: vroeg de kerstboom opzetten maakt je gelukkiger

Reden genoeg om je kerstversiering van zolder te halen, toch?
doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_image_article');
kerstboom opzetten

Vraag jij je ook altijd af wanneer je 'officieel' de kerstboom mag opzetten? Volgens de ongeschreven regel is dit wanneer Sinterklaas het land weer uit is. Maar velen, vooral nu in deze ongekende tijden, willen de kerstsfeer eerder in huis halen. Groot gelijk! En goed nieuws, want volgens onderzoek zijn die mensen gelukkiger.

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_top_article');

Geluksgevoel

Haal de kerstversiering dus maar van zolder en zet de kerstboom op. Uit een onderzoek in The Journal of Environmental Psychology blijkt dat het vroeg beginnen met het versieren van je huis goed is voor je geluksgevoel. Een van de redenen hiervoor is dat dit je doet denken aan een onbezorgde kindertijd. Een tijd waarin je geen zorgen had en je kon genieten van de kleine dingen in het leven. Ook als je een dierbare bent verloren, kan vroeg in de kerststemming komen je doen denken aan fijne tijden met die persoon. Dat geeft je weer een warm en vertrouwd gevoel.

Vrolijk

Door de gezellige kerstlichtjes denken anderen dat je een vrolijk, toegankelijk en gezellig persoon bent, blijkt verder uit het onderzoek. Dat is natuurlijk wat je wil uitstralen. Genoeg redenen dus om je huis en tuin te veranderen in een waar kerstparadijs. In de naam van de wetenschap, toch?

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_bottom_article');