Enorm rijk gezin stelt enorme waslijst aan eisen op voor de perfecte nanny

Holy moly! Het gaat hier zeker niet om een luizenbaantje.
Enorm rijk gezin stelt enorme waslijst aan eisen op voor de perfecte nanny

“Ik zal eerlijk zijn: het is een veeleisende job”, luidt het begin van de tekst van misschien wel de meest spraakmakende vacature ooit. Een ruim bedeelde familie is op zoek naar de perfecte nanny voor hun kroost van vier kinderen, maar benadrukt daarbij wel dat het zeker geen luizenbaantje is.

Je krijgt dan wel een bedrag van maar liefst 110.000 euro per jaar, mag de peperdure auto’s van de familie gebruiken en vertoeven in Londen, Atlanta, Kaapstad en Barbados: de eisen die worden gesteld zijn nog net niet angstaanjagend te noemen. Een privé-leven heb je nog nauwelijks en ook qua educatie moet je een indrukwekkend lijstje op je cv hebben staan.

“We zoeken iemand met een diploma in kinderpsychologie en minstens 15 jaar ervaring. De kandidaat mag zelf geen kinderen hebben en moet bereid zijn zes dagen op zeven te werken, van zeven uur ’s ochtends tot aan acht uur ’s avonds. Tot drie keer per week pendelen tussen onze huizen op verschillende continenten mag geen probleem zijn”, aldus een deel van de beschrijving op childcare.co.uk.

Michelin-maaltijd

Je hebt vrij weinig tot geen vrije tijd, want wanneer je niet aan het reizen of aan het oppassen bent, dien je samen met de kinderen lessen te volgens bij de leraren die aan huis komen. Wel mag je daarna gelijk aan de keukentafel aanschuiven, waarbij je een heerlijk Michelin-maaltijd voorgeschoteld krijgt. En dat is natuurlijk wel iets om over na te denken.

In je spaarzame vrije uurtjes mag je overigens doen en laten wat je wil, al zijn er ook hier een aantal no go's die de familie heeft opgesteld. "Bingedrinken en drugs zijn een duidelijke no-go en zullen resulteren in onmiddellijk ontslag". De oprichter van de vacaturesite heeft inmiddels laten weten dat ze nog nooit zoiets voorbij hebben zien komen. "Het is mogelijk de beste betrekking als nanny ter wereld", zegt hij.

Tsja, die 110.000 euro per jaar krijg je natuurlijk niet zomaar...

Bewezen: bij deze banen is de werkdruk het hoogst

Bron: HLN.be Beeld: iStock

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5ece089a97122', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });