Dit is dé beautytrend van het moment

Welke van de drie trends verkies jij?

Lees ook

Heb je die ‘no make-up look’ nu wel gezien? Komt dat even goed uit! De beautytrend van deze nazomer is kleurrijk en opvallend.

Fuchsia finish

Door de wekker heen geslapen? No stress. Een laag knalroze lipstick of gloss en je bent good to go. En hoewel lichtroze nogal populair is op het moment – vanwege de overload aan roze in het straatbeeld wordt er zelfs gesproken over ‘millennial pink’ – is fuchsia in dit geval de betere keuze. Als je echt een statement wilt maken, ga je voor een product met een matte nish. Heb je nog een paar seconden over, dan maakt een zacht tintje op je ogen het af.

Blauw oog

Ze kwamen en masse voorbij op de catwalk, de nieuwe generatie blauwe luiken. Misschien moet je er even aan wennen als je jezelf aankijkt in de spiegel, maar geloof ons, ze mogen echt weer. Kies voor een kobaltblauwe oogschaduw en breng ’m aan met je vingers. Het hoeft namelijk niet zo netjes. Voor wie dit een brug te ver is: een lik blauwe mascara op je wimpers is een fijne instapvariant.

Orange juice

Oranjekleurige of koraal- rode lipstick is de frissere variant van het klassieke Scarlett-rood. Alleen oppassen dat die oranje lipstick je tanden niet geel doet lijken, maar dit voorkom je door te kiezen voor warm oranje of koraal. Zorg voor een egale teint door middel van foundation en concealer, breng een vleugje mascara aan en stift die lippen. Ook de perfecte quick fix als je van kantoor door moet naar een borrel.

Bekijk de shopping die onze beauty director Marjolein samenstelde in het nieuwe issue van Marie Claire. 

Tekst: Marjolein Vermeij | Beeld: Olivia Frølich

Laatste nieuws

Zie ook