Waarom je dagcrème beter niet meer als nachtcrème kunt gebruiken

Het maakt blijkbaar een groot verschil voor je huid.

Lees ook

Gebruik jij je dagcrème ook voordat je gaat slapen? Dat kun je voortaan beter niet meer doen. Ondanks dat het allebei dient om je huid te voeden, hebben een dag- én nachtcrème beide een andere werking. We leggen hieronder uit hoe dat precies zit.

Huid

Als we iets weten over het menselijk lichaam, is het wel dat het allemaal een stuk complexer is dan we soms denken. Hetzelfde geldt ook voor je huid. Je huid heeft namelijk ook een soort biologische klok. Je huid heeft daarom behoefte aan verschillende stoffen op verschillende tijden. Met alleen die dagcrème kom je daarom niet uit de voeten.

Beschermmodus

Door dat ingebouwde biologische klokje in onze huid, schakelt onze huid overdag de beschermmodus in. Onze huid weert zich dan actief tegen schade die door de zon wordt berokkend, zoals zonlicht en uitdroging. ’s Nachts wordt een andere modus ingeschakeld: eentje die actief bezig is met het herstellen van de schade door nieuwe cellen aan te maken. Deze celvernieuwing vindt plaats wanneer we slapen.

En daarom is het zo belangrijk dat je dagcrème overdag gebruikt en nachtcrème ’s nachts. Dagcrème helpt je huid om schadelijke stralingen te weren. Deze crème weert luchtvervuiling, UV-straling en uitdroging. Nachtcrème ondersteunt onze huid juist om te herstellen.

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook