Is vaak douchen nou wel of niet slecht voor je huid?

De vraag rijst nu: kun je te vaak onder deze waterstralen staan?

Lees ook

Met de start van het najaar is er niets zo lekker als een heerlijke, warme douche. Maar de vraag rijst nu: kun je te vaak onder deze waterstralen staan? Met andere woorden, is dit slecht voor de huid? We delen een paar tips om het douchemoment naar een hoger niveau te tillen én we geven antwoord op dé hamvraag. Want eerlijk is eerlijk: een heerlijke spa at home is in deze periode zeker geen overbodige luxe.

Twee keer per dag douchen als maximum

Over het algemeen geldt dat douchen of in bad gaan niet schadelijk is voor de huid. Een douchegel biedt daarbij ook extra bescherming tegen vochtverlies. Toch wordt er aangeraden om maximaal twee keer per dag de douche of het bad in te stappen. Hierdoor blijft het evenwicht van de huid behouden. Heb je een gevoelige of droge huid? Check dan goed hoe de huid reageert op het warme water en bepaal aan de hand hiervan hoe vaak jij het best kunt douchen en badderen.

Ga eens voor een wisseldouche

Het verfrissende gevoel nabootsen van na een hete sauna in een ijsbad stappen? Ga dan eens voor een wisseldouche. Hoewel ongeveer 70% van de vrouwen liever een douche neemt met een aangename, warme temperatuur, trotseert 30% deze wisseldouche. De mix van koud en warm water stimuleert de circulatie en versterkt het immuunsysteem. Dit verstrakt de huid en maakt 'm stralend: wisseldouches zijn dus een echt beautygeheim. Het is ook goed na een flinke work-out, omdat het 't herstel van de spieren stimuleert. Wisseldouches in de avond hebben een ontspannende werking en helpen je om in slaap te vallen.

Bron: Beau Monde | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook