Deze 6 tekenen kunnen erop wijzen dat jij onbewust corona hebt gehad

Je kunt het coronavirus hebben gehad zonder dat je het weet.

Het is tegenwoordig lastig om vast te stellen wat je nu precies hebt als je je even niet lekker voelt. Een onschuldige verkoudheid, een griepje of toch het coronavirus? De een is doodziek van het coronavirus, terwijl de ander niet eens doorheeft dat hij het virus heeft (gehad). Ben jij benieuwd of je het virus onbewust al hebt gehad? Deze zes tekenen kunnen daarop wijzen.

1. Verkoudheid

Rond deze tijd van het jaar zijn veel mensen verkouden. Toch kan het zijn dat jouw ‘onschuldige’ verkoudheid van laatst niet zo heel onschuldig was. Het zou een symptoom van corona kunnen zijn. Als je alleen verkouden was en verder geen gekke symptomen had, is de kans volgens experts groot dat je echt alleen verkouden was. Is je verkoudheid gepaard gegaan met een (of meerdere) van de volgende klachten? Dan heb je wellicht het coronavirus gehad:

  • Koorts en rillingen en overgeven
  • Een hoestje
  • Moeite met ademhalen of kortademigheid
  • Vermoeidheid
  • Spierpijn
  • Hoofdpijn
  • Verlies van reuk en smaak
  • Keelpijn
  • Een loopneus
  • Misselijkheid
  • Diarree

2. Reuk en smaak verloren

Verlies van reuk en smaak is één van de belangrijkste indicatoren van het coronavirus. Het symptoom komt niet bij iedere patiënt voor en kan ook optreden bij een ‘gewone’ verkoudheid. Mocht je langere tijd last hebben gehad van reuk- en smaakverlies, dan zou het kunnen dat je het coronavirus hebt gehad.

3. Haaruitval 

Er is nog maar weinig onderzoek gedaan naar het verband tussen haarverlies en het coronavirus. Toch zijn er in Amerika veel gevallen bekend die tijdens het herstel plots last kregen van haaruitval. Volgens een dokter is het wel belangrijk om je te beseffen dat haaruitval bij corona bijna nooit het enige symptoom is. Heb je dus verder geen andere klachten gehad? Dan zou haarverlies goed een gevolg van stress kunnen zijn.

4. Kortademigheid

Kortademigheid is een van de bekendere symptomen van het virus. Veel mensen die corona hebben gehad, hebben maanden last van kortademigheid. Hoelang je hier last van kunt houden is niet vastgesteld en heeft te maken met een langdurige ontsteking in de longen. Wat wel duidelijk is, is dat het één van de meest langdurige klachten is waar patiënten last van hebben. Mocht je dus last hebben gehad van kortademigheid, dan zou dat griepje best eens het coronavirus zijn geweest.

5. Hardnekkig hoestje 

Een hoestje dat maar blijft aanhouden, is ook een veelvoorkomende klacht bij coronapatiënten. Vaak is het hoestje erg droog, wat betekent dat er verder geen slijm meekomt. Uit een Amerikaans onderzoek is gebleken dat 43 procent van de mensen die corona hebben gehad, nog zo’n 14 tot 21 dagen na de diagnose last heeft van droge hoest.

6. Vermoeidheid 

Uit onderzoek van de Journal of the American Medical Association blijkt dat 53 procent van de coronapatiënten soms wel tot zestig dagen na de diagnose last heeft van extreme vermoeidheid. Als jij merkt dat je al een tijdje erg moe bent én je hebt last gehad van andere symptomen, dan zou het best kunnen dat jij het virus al hebt gehad.

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws