Superluxe treinen in Japan doe je zó

Het OV was nog nooit zo leuk!

Superluxe treinen in Japan doe je zó

Soms komen er concepten voorbij waarvan je weet dat ze nooit het daglicht zullen zien. Ook bij de Shiki-Shima leek dat het geval, maar de bizar luxe trein rijdt momenteel niet alleen daadwerkelijk rond, hij is ook al voor een heel jaar volgeboekt.

De luxe trein is ontworpen door autodesigner Ken Okuyama, die onder andere verantwoordelijk was voor het design van de Ferrari Enzo en de P4/5. Okuyama is geboren in Japan, maar woont in Italië waar hij zich bezig houdt met de mooie dingen des levens.

Zilver designerbestek

De trein heeft tien wagons, allen even imposant, waarin je kunt luisteren naar live muziek, dineren, slapen en genieten van het uitzicht. Tijdens je reis door Japan kun je een plekje in de voor- en achterzijde van de trein uitzoeken, waar je grotendeels glazen wagons aantreft om je stilletjes in te vergapen aan het Japanse landschap. Daarnaast wordt er natuurlijk goed voor je gezorgd en kun je genieten van de beste lokale gerechten en dranken. Dit alles eet je uiteraard met zilver designbestek van Yamazaki Kinzoku Kogyo. Een rit in de beste suite kost je 10.000 dollar, maar eerlijk is eerlijk: zelfs de Polar Express was niet zo cool.

Lees ook: Zo overleef je een lange afstandrelatie

Bron: Beau Monde