Uitgekeken op Netflix? Zo kom je bij het Amerikaanse aanbod

We hebben namelijk een trucje gehoord die we graag met je delen.

Uitgekeken op Netflix? Zo kom je bij het Amerikaanse aanbod

Ben jij de laatste tijd aan het bingen voor het leven, nu je social life zo goed als stil ligt? Helaas heel herkenbaar. Als je denkt dat je bent uitgekeken op Netflix (letterlijk en figuurlijk) dan hebben we voor jou de ultieme tip! We hebben namelijk een trucje gehoord waarmee je alles van de Amerikaanse Netflix gewoon vanuit Nederland kan kijken!

Bingewatchen

Het is algemeen bekend dat Amerikanen veel meer films en series kunnen kijken dan wij in ons kleine landje. Dus als je alles al hebt gezien, is de Amerikaanse Netflix the go-to place voor meer aanbod om weer verder te bingewatchen.

Hoe kijk je Amerikaanse Netflix?

Klinkt leuk, maar hoe doe je zoiets? Het is niet zomaar een knopje binnen Netflix dat je om moet schakelen. Helaas is het iets technischer. Je hebt er namelijk een zogeheten Virtual Private Network (VPN) voor nodig.

Het werkt als volgt: Netflix herkent jou als Nederlandse gebruiker op basis van je IP-adres. Dat IP-adres is een soort ID-nummer voor al jouw internetverkeer en zit gekoppeld aan een locatie. Je IP-adres heeft dus een Nederlands kenmerk. Als je met een IP-adres gekoppeld aan een Amerikaanse locatie Netflix gebruikt, zal die denken dat je vanuit de VS wil streamen.

Klinkt technisch, maar valt mee!

Het lijkt erg technisch, maar gelukkig zijn er simpele VPN-apps die je kunt gebruiken en hoef je geen tech-nerd te zijn. Om een VPN in te schakelen, klik je alleen in zo’n app een server aan waarmee je wil verbinden.

Als je een Amerikaanse server kiest, bijvoorbeeld eentje in New York, kan je ‘m gebruiken voor de Amerikaanse Netflix. Zo’n Amerikaanse server heeft namelijk ook een Amerikaans IP-adres. En aan dat IP-adres herkent de streamingdienst waar jij zogezegd bent. Open je Netflix als je VPN-verbinding ingeschakeld staat, dan zie je het Amerikaanse aanbod. Piece of cake!

Verschillende aanbieders met verschillende opties

Voordat je een VPN kunt gebruiken, moet je een VPN-abonnement afsluiten. Je kan kiezen voor een betaald of gratis abonnement, dus je hoeft er geen geld aan kwijt te zijn. Niet alle aanbieders zijn geschikt voor Netflix, dus let daar goed op bij het kiezen van de beste VPN.

Als je eenmaal een abonnement hebt afgesloten, download je de app van die aanbieder en kan je je VPN gebruiken!

Ook Netflix van andere landen te zien

Als je niet zo van de Amerikaanse series bent, kan je deze truc ook gebruiken voor de Netflix van andere landen. Houd je bijvoorbeeld juist heel erg van Franse films? Dan verbind je je VPN met een server in Frankrijk. Dan denkt Netflix dat je je in Frankrijk bevindt en zie je alle films en series zoals ze die ook in Parijs voorgeschoteld krijgen. Hoezo ‘Emily’ in Paris? Everybody in Paris!

Lifestyle
  • Anton Mihhailov