Doe dit tien minuten en je hebt een volledige work-out achter de rug

Slechts tien minuten? Geen smoesjes meer!

Doe dit tien minuten en je hebt een volledige work-out achter de rug

De zomer is in volle gang, het is dus niet te laat om je fysiek eens flink aan te pakken. En wil je dit snel en efficiënt doen dan is HIIT ofwel High Intensity Interval Training dé dagelijkse work-out voor jou. Lees; snel veel vet verbranden! Lunges, burpees en squats, als deze termen je bekend in de oren klinken weet je van wanten. 

Professor Todd Astorino van de California State University: "We beschikken nu over meer dan tien jaar data die aantonen dat HIIT evenveel gezondheidsvoordelen oplevert als bijvoorbeeld langdurig aan aerobic te doen en bij sommige groepen levert het zelfs betere resultaten op." Ben nog nog niet overtuigd? Hier 12 redenen die je aan het bewegen zetten. 

1/ Het is super efficiënt 

In 10 minuten met super intensieve work-outs en weinig rusttijd geef jij je vetverbranding al een enorme kick. Het intensieve hijgen na die 10 minuten nemen we even voor lief.

2/ Het is een combi van cardio-en krachttraining 

De work-out bestaat uit zowel kracht- als cardio-oefeningen. Je slaat twee vliegen in één klap.

3/ Snelle vetverbranding 

De hartslag verhogende cardio-oefeningen zorgen voor snelle vetverbranding die zelfs uren na de training nog steeds doorgaat.

4/ Voor elk wat wils 

De oefeningen zijn eenvoudig aan te passen zodat ze uitdagend zijn voor elk fitness niveau. 5 sterke ‘core’ Je "kern" is meer dan alleen je buikspieren. Maar liefs 29 spieren(!) vormen de menselijke “core”. HIIT trainingen spreken al die spieren aan. 

6/ Flexibel als een elastiek 

Door de HIIT-oefeningen worden je flexibiliteit en je houding ook verbeterd. 

7/ Easy as it gets

Wie heeft er niet een paar keer per week 12 minuten de tijd om een HITT workout te doen? Je hoeft er niet voor naar de sportschool. Geen smoesjes meer.

8/ Net als een koorddanser 

HIIT verbeterd de balans en zorgt voor enorme lichaamscontrole.

9/ Zeg maar dag tegen verveling 

Het aantal oefeningen is vrijwel oneindig. Dat voorkomt sleur en zorgt dat je gemotiveerd blijft.

10/ Any place, any time 

Omdat je geen apparatuur nodig hebt behalve jezelf kan je de work-outs overal doen: binnen of buiten, alleen of met een groep vrienden.

12/ Laag risico van blessures 

Oefeningen met eigen lichaamsgewicht zijn over het algemeen heel veilig voor elke sporter ongeacht ervaring, leeftijd of fitnessniveau.

Lees ook: Zelfdiscipline kweek je zo

Bron: GVA | Beeld: iStock