Deze dingen kun je maar beter niet op je datingprofiel zetten

Want wat moet je nou wel en juist niet in je bio vermelden?

Lees ook

De liefde vinden is niet altijd zo eenvoudig als het lijkt. Vooral nu, tijdens de coronacrisis, is daten lastiger dan ooit. Wat je dan kunt doen? Online daten! Maar dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Want: wat moet je nou wél en juist niet op je profiel zetten?

Eerste indruk

Een profiel aanmaken op een datingsite- of app is zo gedaan. Maar dan begint het echte werk pas: het uitkiezen van foto’s en het invullen van een omschrijving. Het lijkt misschien heel eenvoudig, en dat is het in zekere zin ook, maar het is toch belangrijk om hier goed over na te denken. Een eerste indruk zegt immers alles. Daarom hebben wij een aantal handige tips voor je. En hoewel er natuurlijk geen goed of fout is bij het invullen van jouw profiel, is een paar handvaten altijd fijn, toch? De belangrijkste tip is alvast dat jij jezelf bent.

1. Positiviteit

Om te beginnen: hou het positief. Positieve mensen worden aantrekkelijker gevonden dan negatieve, zo blijkt uit onderzoek. Door een negatieve toon op je profiel kun je verbitterd en pessimistisch overkomen. Kijk maar eens naar het verschil tussen: “niet opzoek naar iemand die een spelletje speelt” of “opzoek naar een toegewijde relatie”. Dat komt gelijk heel anders over.

2. Leugentje om eigen bestwil

Het kan heel verleidelijk zijn om een leugentje om eigen bestwil te delen in je beschrijving. Veel mensen doen dit bijvoorbeeld over hun lengte. Toch kun je dit beter vermijden, je date zal er namelijk snel genoeg achter komen. En een (mogelijke) relatie beginnen met een leugen, dat is geen goede basis. Wees dus gewoon eerlijk!

3. Emoji-gebruik

Emoji’s kunnen een leuke aanvulling zijn op je profiel. Ze kunnen ook zeker iets zeggen over je persoonlijkheid, maar gebruik ze met mate. Iedereen interpreteert emoji’s op een andere manier, daardoor kan een potentiële match jouw boodschap niet (of verkeerd) begrijpen. Gebruik dus geen emoji’s waar verwarring over kan ontstaan, of laat ze voor alle zekerheid weg.


4. Eisen stellen

Het kan grappig zijn om op humoristische wijze allerlei hoge eisen te stellen, maar denk hier wederom goed over na. Niet iedereen begrijpt dit meteen of zal er de lol van inzien. Eisen als ‘moet minstens 1,80 meter lang zijn’ of ‘doe geen moeite om me berichten te sturen als je niet van avontuur houdt’ kunnen dan ook verkeerd overkomen bij toekomstige dates.

5. Groepsfoto’s

Het is misschien wel de meest bekende tip als het gaat om online daten: plaats niet alleen maar groepsfoto’s. Toch is het belangrijk om dit nogmaals onder de aandacht te brengen. Want hoewel het leuk is om een kijkje in je sociale leven te geven, kan het lastig zijn om te ontdekken wie jij bent op die foto. Plaats daarom ook minimaal één (duidelijke) foto van jezelf, het liefst als eerste foto. Anders is de kans groot dat je naar links wordt geswipet, terwijl jullie misschien wel een goede match waren geweest.

6. Te veel informatie

Het is leuk als je iets over jezelf vertelt op je profiel, maar het moet niet too much worden. Als je meteen vertelt wat voor werk je doet, wat je hobby’s zijn en hoe je karaktereigenschappen en familie eruitzien, dan blijft er weinig aan de verbeelding over. Laat dus nog wat gespreksstof over. Enne, we gaan er even vanuit dat je snapt dat je geen persoonlijke gegevens moet delen, zoals je adres of telefoonnummer.

7. Helemaal niks

We hebben net uitgelegd dat je niet te veel informatie over jezelf moet delen op je profiel. Maar er is nog een ander uiterste: helemaal niks delen. Als je kunt kiezen tussen iemand die een beknopte beschrijving geeft over zichzelf en iemand die alleen foto’s deelt, dan kiezen de meeste mensen toch echt voor de eerste.

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: Andy art Deyonz

Laatste nieuws

Zie ook