Zó overleef je een lange-afstandsrelatie

You can do it!

Zó overleef je een lange-afstandsrelatie

Het is warm, iedereen voelt het zomeren en je hopt van het ene naar het andere terras. Het enige waar jij aan kan denken is leuke herinneringen maken met je geliefde. Maar die zit honderd (of duizend kilometer) verderop met hetzelfde gevoel. Een lange-afstandsrelatie, dat is alleen voor doorzetters weggelegd. Deze regels helpen je op de goeie weg. 

Maak je status duidelijk

Zorg dat het voor jullie zelf duidelijk is dat jullie een stel zijn. Niets is zo lastig als op een ander niveau te zitten. 

Hou het goedkoop

Als jullie vooral daten via de telefoon is het handig om een goed contract af te sluiten met je provider. Het helpt ook om jullie gesprekken in te plannen. Zo kun je er naar uitkijken en weet je zeker dat er niets tussenkomt. Die structuur heb je zeker nodig in een lange-afstandsrelatie.

Laat het digitale even los

Af en toe is het wel lekker om een digitale detox in te lassen. Investeer in mooi briefpapier en stuur elkaar ellenlange brieven, lekker romantisch. 

Geniet van de vrijheid

Natuurlijk zouden jullie liever in dezelfde postcode wonen, maar zolang dat geen optie is, geniet je lekker van de voordelen van 'single' zijn. Soms verliezen mensen zich in een relatie en gaan ze hun dromen niet achterna. Omdat jullie niet 24/7 bij elkaar zijn, kun je jouw hobby's en passies gewoon blijven uitleven. Jouw tijd is die van jou alleen. Haal er alles uit en geniet er bewust van.

Lees ook: Getuigenis: liefde tussen de luiers, hoe juist?

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock