Dior Maison's nieuwe samenwerking moet je gezien hebben

Dit is echt een must voor deco fans!

Dior Maison's nieuwe samenwerking moet je gezien hebben

Gebruikten ze vroeger nog borden als muurwanddecoratie, nu is het vooral kunst op tafel. Dior Maison heeft de Griekse artiest Themis Zouganeli gestrikt voor haar nieuwe serviescollectie. En al is het kleurenpalet van marineblauw en wit misschien niet bijzonder origineel, het heeft een nostalgische sfeer die we zeker kunnen waarderen. Doet het misschien denken aan het Delfts Blauw dat domineerde aan tafel bij oma? Het is in elk geval een mooie link naar de herfst/winter 2017-18-collectie van het Franse modemerk, waarvoor creatief directeur Maria Grazia Chiuri een ode aan de donkerblauwe tint bracht.

Griekse liefde

Cordelia de Castellane, sinds maart creatief directeur van Dior Maison, heeft dezelfde liefde voor de Griekse stad Mykonos als Zouganeli, waardoor het idee ontstond om samen te werken. De Themis Zouganeli x Dior Maison-collab, die Skorpios heet, bestaat uit een collectie van borden in alle formaten, mokken en serveerschalen, met prijzen van 92 euro voor espressokopjes tot 300 euro voor grote serveerplateaus.

De exclusieve samenwerking is al te koop in de Dior Maison-winkels in Londen en vanaf eind deze maand ook online verkrijgbaar. 

Lees ook: Dit is het meest succesvolle merk van het jaar

Bron: WWD | Beeld: Dior