Doe deze digitale detox en voel je herboren

Iets voor jou?

Doe deze digitale detox en voel je herboren

Last van een smartphone-verslaving? Doe net als Hollywood en ga voor een digitale detox in een mooi resort. Totaal relaxen én even totaal offline.

Rehab, maar dan anders. Tijdens een digitale detox neem je afscheid van alle digitale input waarmee je dagelijks overspoeld wordt. Onder professionele begeleiding volg je diverse workshops en tussen de bedrijven door geniet je van de sauna en andere wellness faciliteiten, en gezonde maaltijden.

Offline gadgets

Waarom? Omdat het best gezond is om een aantal dagen af te kicken van alle digitale prikkels om ons heen. Doel van de kuur is leren dat je in het dagelijks leven ook af en toe offline kunt gaan om zo meer rust in je hoofd te creëren. Daarom moet je je telefoon, laptop en tablet meteen inleveren bij het inchecken. Je hotelkamer is digitaal-vrij, je kunt je hier vermaken met offline gadgets, zoals een bordspel of een boek. Onder het genot van lunch of diner ga je in gesprek met een lifestylecoach, die tips geeft om in het dagelijks leven minder afhankelijk te zijn van digitale middelen. Mark our words, er gaat een wereld voor je open!

Het is voor iedereen die vergroeid is met z’n telefoon, tablet of laptop en in paniek raakt wanneer er geen WiFi of 3G/4G binnen handbereik is. Ook veel celebs kunnen een break van hun online activiteiten gebruiken. Zo trok Demi Moore zich na haar scheiding van Ashton Kutcher terug in een luxe resort, omdat ze, naar eigen zeggen, uitgeput was. Naderhand verwijderde ze al haar social media profielen.

Rehab hotels

Luxe hotels en kuuroorden spelen in op de digitale detox hype. The Westin Hotel in Dublin heeft bijvoorbeeld speciale digitale detox kamers voor gasten die zich willen terugtrekken. Dichter bij huis kun je bij kuuroord Thermae 2000 in het Limburgse Valkenburg een digitale detox ondergaan. Bij kuuroord Thermae 2000 boek je een 5-daagse digitale detox kuur vanaf € 949,- per persoon (op basis van een 2-persoons kamer), inclusief ontbijt, lunch en diner, onbeperkt toegang tot het wellness centrum, behandelingen, waaronder massages en mindfulness, leefstijl en NLP workshops. Grappig is dat ook steeds meer internetbedrijven, waaronder Google, tegenwoordig speciale tech-free ruimtes inrichten, waar medewerkers even niet afgeleid worden door online impulsen.

Overweeg jij het ook?

Lees ook: Echt loslaten op vakantie doe je zo

Bron: Beau Monde | Beeld: Getty