De redactie test: 5 x nagellak

Is team Marie Claire tevreden over deze lakjes?

Als er iets is wat de Marie Claire-redactie goed kan, dan is het reviews geven. Het testpanel zit dan ook weer klaar met een ongezouten mening. Dit keer moeten vijf nagellakjes eraan geloven. Spoiler alert: we zijn in love zijn met deze topproducten. Hoe is de dekking, hoe is de finish en blijft-ie ook echt lekker lang zitten?

Art director Mariëlle
Chanel Le Vernis New Dawn, € 25

Dekking: “Na twee lagen dekt-ie, hoewel ik het gevoel heb dat ik mijn nagels er nog doorheen zie. Dat kan ook komen door de kleur, die best licht is.”

Finish: “Hij is mooi shiny maar niet té.”

Kwastje: “Een fijn smal kwastje, waardoor je het heel precies kunt aanbrengen, zonder dat de nagellak overal rondom m’n nagels zit.”

Hold: “Hij blijft goed zitten en door de kleur valt het ook niet op als er een klein hoekje vanaf is.”

Kleur: “LOVE the colour! Deze past echt bij elke outfit.”

 

Beeldredacteur Loredana
Lancôme Le Vernis ‘Reflet d’Argent, € 26,10

       

Dekking: “Één laag is meer dan voldoende. Je ziet de nagel er niet doorheen en hij dekt meteen mooi egaal.”

Finish: “Een mooie glans met een klein glittertje. Daardoor is-ie mooi voor een feestje, maar hij kan ook prima overdag.”

Kwastje: “Een iets breder kwastje, waardoor je snel kunt lakken.”

Hold: “Hij houdt best lang. Pas na een paar dagen brokkelt er een stukje af, dat vind ik al heel wat!”

Kleur: “Te combineren met alles en de lichte glans en glitter maken ‘m net even anders dan anders. Voor mij is ’t een keeper!”

 

Chef reportage Agnès 
O.P.I Icelanded a Bottle, € 15,25

 

Dekking: “Voor perfect gelakte nagels heb ik drie laagjes nodig.”

Finish: “De glans is mooi, niet too much.”

Kwastje: “Zoals je ‘m gewend bent van O.P.I: een smal, lang kwastje.”

Hold: “Hij blijft ruim een week goed. En dat is bijzonder, want nagellak is bij mij meestal na een dag al afgebrokkeld.”

Kleur: “De kleur is écht mooi maar best transparant. Doordat je drie lagen nodig hebt, kost ’t wel wat tijd om te lakken, maar dan heb je ook wat!”

 

Beauty director Marjolein
Essie Baguette Me Not, € 9,99

Dekking: “De lak is best dik, waardoor je eigenlijk na één laag al good to go bent. Ik doe er voor de zekerheid toch een tweede laagje op.”

Finish: “Super mooie glans!”

Kwastje: “Fijn breed kwastje. Eigenlijk heb je in drie stroken je hele nagel gehad.”

Hold: “Ik ben fan. Een gewone nagellak houdt ’t bij mij meestal niet langer dan een dag vol – gel-lak is natuurlijk een ander verhaal – maar deze blijft een paar dagen goed zonder dat er hoekjes afbreken.”

Kleur: “Als je houdt van roze: meer roze dan dit gaat ’t niet worden. Ik vind ‘m fantastisch. Enige nadeel: misschien ben je er na een dag of wat wel op uitgekeken.”

 

Online editor Jilke
Dior Jungle Matte, € 28,10

Dekking: “Één laag zou kunnen, maar omdat ik wil dat-ie lang blijft zitten, doe ik er twee op. Zo kun je ook de foutjes van de eerste laag maskeren.”

Finish: “Ik houd echt van matte nagellak, dus je kunt mij niet gelukkiger maken dan met deze variant van Dior; geen glans of glitter te bespeuren!”

Kwastje: “Met het mooie en ovale kwastje kun je al in twee stroken je nagel kleuren. Ik kleur sowieso niet heel mijn nagel in, ik blijf altijd een stukje van de zijkanten weg. Waarom? Zo lijken je nagels iets langer en dunner.” 

Hold: “Mag ik ook iets over het snel drogen van de lak kwijt? In slechts vijf seconden kun je weer verder met je bezigheden. Hij houdt ook lekker lang.”

Kleur: “Op dit plaatje lijkt het alsof de kleur van de lak wat aan de roze kant is, maar in real life is hij toch echt nude. Normaal lijkt het dan alsof ik geen nagels heb, maar bij deze kleur is het resultaat top. I love it!”

Lees ook: 10 beautyfeiten op een rij

Beeld: Getty

 

 

Laatste nieuws