Officieel het meest succesvolle modemerk van het jaar

Bellissima!

Lees ook

Spraakmakende shows, een fanclub van celebrity’s en it-girls en dan hebben we het nog niet over de geniale modecampagnes die het merk elk seizoen de wereld instuurt. Je weet wel over wie we het hebben: Gucci almighty.

Volgens een onderzoek van Business of Fashion en Lyst is Gucci het meest populaire merk van het tweede kwartaal van 2017. Business of Fashion bekroont het merk zelfs met een statement dat elk groeiend bedrijf als stempel zou willen: “Gucci is the hottest fashion brand of the planet”. Niet niks, dit. Met verkoopcijfers van 1,4 miljard euro kan het niet anders dan goed gaan. 

Midas Michele 
Het merk dat een paar jaar geleden ‘zo zo’ was, kreeg een flinke boost door de intrede van creatief directeur Alessandro Michele in januari 2015. Deze goeroe veranderde in een mum van tijd alles wat hij aanraakte in goud. Niet zo verwonderlijk dus dat de verkoopcijfers de lucht in gingen met zo’n 39,3%, in vergelijking met vorig jaar. Reken maar dat die waanzinnige cijfers niet alleen te danken zijn aan Michele’s ontwerpen. De 360 graden-strategie die in het merk wordt gepompt is een voorbeeld voor veel modemerken. 

Yeezy, Vetements, Balenciaga en Givenchy staan ook in de top vijf van meest winstgevende merken van het moment. 

Wat is jouw favoriete merk?

Lees ook: Christian Louboutin gaat weer naakt

Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook