Chrissy Teigen: “Als ik dit interview niet had, zou ik nu thuis naakt tv kijken”

Covermodel Chrissy Teigen over haar paniekaanvallen, baby’s krijgen en tongen op tv.

Achttien miljoen volgers liken alles wat presentator, model en kookblogger Chrissy Teigen post. Marie Claire versierde een taart met haar en mocht mee naar de zweethut. 

Het was Chrissy Teigens idee om af te spreken in een atelier waar je zelf je taart kunt versieren, zodat ze kon oefenen voor het exemplaar voor de eerste verjaardag van haar dochter Luna twee weken later. Met stip de minst glamoureuze locatie van Melrose Avenue. Een soort kruising tussen een schoolkantine en een kunstklasje, met luidruchtige kinderen die onder het plakkerige glazuur zitten. Teigen (31) arriveert op dijhoge suède laarzen en in afgeknipte jeans en een witte off-shoulder bloes. “Allemaal voor jou, schat”, zegt ze. “Als ik dit interview niet had, zou ik nu thuis naakt tv zitten te kijken.”
Striae op Instagram
Dit is Chrissy Teigen, het model zonder geheimen of blad voor de mond. Heel Amerika en de rest van de wereld is voor haar gevallen. Met haar talent voor entertainen, obsessie voor eten (inclusief eigen kookboek) en met de man die de mooiste liefdesliedjes van de wereld maakt: John Legend. Chrissy huilt zich lelijk bij live-uitzendingen, eet gebraden kip en knettersnoep op Snapchat, showt haar striae op Instagram en geeft bij persconferenties onmiddellijk toe dat haar oksels liposuctie hebben ondergaan. Ze tweet precies wat ze denkt en deelt dingen met haar vijf miljoen volgers die andere celebrity’s verborgen houden. Onlangs vertelde ze dat ze na de geboorte van Luna werd getroffen door een postnatale depressie en dat ze kampt met extreme angsten, waar ze een antidepressivum voor slikt.
  

Jurk Valentino, hoed Stetson, oorbellen David Yurman,
ring met kraaltjes Van Cleef & Arpels,
diamanten ring Tiffany & Co,
ring met diamanten lelie Harry Winston

Postnatale depressie
We steken stipjes uit suikerpasta die we in goudkleurige glitter dopen. “Elke stap die ik neem is nog wat beverig”, zegt ze met een zucht. “Het is een raar gevoel dat je niet kent, tenzij je echt grote angsten hebt. Alsof iedereen naar je kijkt.” Op dat moment is dat ook zo. Paparazzi hebben zich verzameld om door het raam foto’s te maken. Andere taartversierders fluisteren en wijzen. En zo’n beetje iedereen die dienst heeft, stopt bij ons tafeltje om te vragen of we hulp nodig hebben. Chrissy, de energieke, strakke keukenprinses van de Instagramgeneratie, spuit soepel rozetjes op een confettitaart, vermaakt het personeel met verhalen over haar bulldogs Pippa, Puddy en Penny en poseert opgewekt voor iedereen die het vraagt. Tegen de tijd dat de taart klaar is, zitten we onder de glitter en heeft Teigen een klodder botercrème op haar suède laars. Ze loopt naar de dichtstbijzijnde wastafel, legt haar voet erop en begint met een prop nat papier over de vlek te wrijven. “Daar zal mijn stylist blij mee zijn”, zegt ze lachend. 

Jas en jurken Chloé, oorbellen en horloge Tiffany & Co.

 

“Dat dutje tijdens de Oscar-uitreiking kwam door mijn medicatie”

Eenmaal veilig in haar SUV met chauffeur zetten we koers naar Shape House, een ‘urban zweethut’ in het nabijgelegen Larchmont. Chrissy slaakt een zucht en probeert te omschrijven hoe haar leven is sinds ze de diagnose postnatale depressie kreeg. “Nu je weet er wat er aan de hand is, komt het allemaal goed”, zegt iedereen. Maar ik zit er nog middenin, dus zo goed gaat het niet.” Constant piekeren over mogelijke rampen put haar uit en de vermoeidheid wordt erger door het antidepressivum. Het beruchte dutje op Johns schouder tijdens de uitreiking van de Oscars was niet te wijten aan de saaie speeches. “Ik moest eigenlijk ook nog naar een afterparty, maar ik ben die avond nooit meer wakker geworden. Komt door de medicatie”, zegt ze terwijl ze probeert een gaap te verbergen. 

 
Top, vest en rok Balmain, ring Coach, hoed stylist

 

In de zweethut
Teigen kikkert op als we bij Shape House arriveren. Er staat een post-suikerdetoxbehandeling gepland waarbij je er járen aan gifstoffen uit zou zweten. L.A. neemt detoxen heel serieus, maar Teigen niet, blijkt uit haar gesprek met Shape House oprichter Sophie Chiche: 

Chiche: “Je gezicht zit helemaal onder de glitter.”
Teigen: “We hebben getoxt.”
Chiche: “Leuk hoor.”
Teigen: “Dankjewel. Het bedekt mijn blauwe plekken. Risico van het vak.”
Chiche: “Weet je wat we hier doen?”
Teigen: “LL Cool J doet het, dus ik dacht: waarom ook niet?”
Chiche: “Fantastisch. Mensen die gespierd zijn, daar is het goed voor.”
Teigen: “Wij zijn ontzettend gespierd.”
Chiche: “Het wordt heel warm. Het is wat anders dan tv liggen kijken, het is meer een work-out. Je hartslag gaat omhoog, je lijf reageert alsof je 10 kilometer hardloopt.”
Teigen: “Misschien ga ik er wel aan dood.”
Ik: “We hebben gehoord dat je er erg van gaat transpireren.”
Teigen: “Dus ik heb een full weave in mijn haar laten zetten.”
 
Nadat we ons hebben verkleed in een ‘spa-pyjama’ gaan we in een behandelkamer met gedempt licht naast elkaar op bedden liggen. We zijn gewikkeld in zilverkleurige dekens die met kabels vastzitten aan machines waar lampjes op knipperen. Niet in staat te bewegen, staart Teigen naar een zwart scherm aan de muur. “Dit is zó Black Mirror”, fluistert ze. Ze verwijst naar de scène in de BBC-serie waarin burgers in een anti-utopische toekomst verplicht op een hometrainer zitten, terwijl ze aan niet te vermijden reclames worden onderworpen. “Wat als ze ons dwingen te kijken naar zoiets als religieuze ufo-propaganda van de Heaven’s Gate-sekte? We kunnen het wel schudden!” Ze giechelt nog altijd als een medewerker binnenkomt om te vragen wat we willen zien tijdens onze sessie. Teigen vraagt om Southern Charm, een van haar favoriete realitysoaps. Tien minuten later ligt ze zachtjes te snurken.
 
 
Tekst: Jennifer Goldstein | Fotografie: Michelangelo Di Battista

Laatste nieuws