7 snelle manieren om je lichaam te ontgiften

Detoxen hoeft niet altijd op de harde manier.

Lees ook

Tijdens de vakantieperiode is het niet zo gek dat je soms kiest voor dat extra wijntje of die pasta vongole. Wij sommen zeven manieren op om je lichaam gemakkelijk en snel te ontgiften, op een gezonde en milde manier. 

1/ Ga naar de sauna 
Boek een dagje naar de sauna en sweat it out! Door te zweten zorg je er namelijk voor dat je afvalstoffen kwijtraakt. Detoxen was nog nooit zo relaxt!

2/ Drink thee
Thee zit niet alleen boordevol antioxidanten, het hydrateert je ook én het zorgt voor een voller gevoel. Hierdoor voorkom je dat je gaat “overeten” en dat je verkeerde keuzes maakt.

3/ Verlaag je suikerinname 
Tja, suiker is nu eenmaal écht niet goed voor je. Probeer het dan ook zoveel mogelijk te schrappen uit je dagelijkse menu. Vermijd suikerbommetjes als frisdrank, snoep en kant en klare sauzen.

4/ Beweeg
Regelmatig bewegen zorgt voor een betere bloedcirculatie en geeft je weerstand een boost. Door het zweten raak je ook afvalstoffen kwijt. Een zware total body work-out is echt niet perse nodig, met een lange wandeling zit je ook al goed.

5/ Scrub & masseer 
“Door je huid te scrubben en massages te nemen, help je je huid te verfrissen en de circulatie te verversen”, zegt de Amerikaanse gezondheidsadviseur Christina Chodos. Tijd voor een beautydagje dus!

6/ Eet (zoveel mogelijk) biologisch 
Eet zoveel mogelijk groenten en fruit, volkoren producten en noten en zaden, en kies hierbij het liefst voor biologisch.

7/ Drink véél water
Misschien wel de simpelste én bekendste tip: drink héél veel water! Aangeraden wordt om zo’n 2 liter water per dag te drinken, naast al je andere drankjes. Doe een schijfje citroen in je water om je lichaam een extra boost te geven. Citroen bevordert namelijk je spijsvertering, waardoor je lichaam zich makkelijker kan ontdoen van afvalstoffen.

Lees ook: Onthuld: het beste tijdstip om te ontbijten

Bron: Happy in Shape | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook