Bewezen: Vrouwen merken weinig van flirten

Net nu we denken dat we alles meteen doorhebben!

Lees ook

Mannen schijnen vage hints niet op te pakken, maar vrouwen blijken hierin nóg slechter te zijn. Bar weinig vrouwen merken het op wanneer er met hen geflirt wordt. Mannen hebben het dubbel zo vaak in de gaten. 

Subtiele flirter
Dit blijkt uit een onderzoek van Kansas State University waarbij aan 52 paar heteroseksuele mannen en vrouwen werd gevraagd om zo’n tien minuten met elkaar te praten terwijl ze elkaar nog niet kennen. Daarna werd hen gevraagd of hun gesprekspartner met hen had geflirt en of zij met hun partner hadden geflirt. Slechts 18 procent van de vrouwen tegenover 36 procent van de mannen (het dubbele dus!) had door dat er met hen werd geflirt.

Weinig flirten in algemeen
Voor het tweede deel van het onderzoek werd aan 250 mensen gevraagd om de duo’’s te laten praten en vast te stellen of ze met elkaar aan het flirten waren. Slechts 36 procent van de ondervraagden zag wanneer er werd geflirt. Ruim 66 procent kon wel zien wanneer er niet werd geflirt. Volgens een onderzoeker, Dr. Hall, wordt er vrij weinig geflirt en daarom is het lastig om dit op te pikken. We weten wat ons te doen staat: onze ogen beter openhouden, want wie weet lopen we maar zo een flirt met de liefde van ons leven mis.

Lees ook: Dit is hoe lang een gemiddeld koppel samen is voor ze trouwen

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook