Dit zijn de gekste ochtendrituelen van succesvolle CEO's

Welke ga jij morgen proberen?

Dit zijn de gekste ochtendrituelen van succesvolle CEO's

Het bestaat: mensen die al uren wakker zijn voordat jij er nog aan maar denkt om die sluimerstand van je wekker te laten voor wat hij is. Mensen die vroeg uit veren zijn, zijn vaak óók mensen die succesvol zijn of gelukkig in het leven staan. Een écht geheim is het niet, want de juiste ochtendroutine doet wonderen. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze ochtendrituelen:

1/ Verfrissend bad

Tim Kendall, CEO van Pinterest zweert bij een ijskoud bad voordat hij aan zijn dag begint. In een interview met technologiewebsite Recode vertelt hij: "Zodra ik uit bad stap, voel ik me gefocust en boordevol energie." Een poedelsessie voor Kendall bestaat uit vijf minuten in een bad van 12 graden. 

2/ Zelfde outfit

Mark Zuckerberg van Facebook houdt ervan om elke dag dezelfde outfit te dragen. Zo heeft hij tientallen dezelfde exemplaren in zijn kast hangen, van broeken tot T-shirts en maatpakken. Volgens hem bespaart het 's ochtends kledingstress. 

3/ Carpooling

De CEO van transportbedrijf Lyft, John Zimmer, kiest ervoor om elke ochtend met zijn beste vriend en collega-oprichter Logan Green te carpoolen. Milieuvriendelijk is het zeker, en voor Zimmer is het ook een vorm van ontspanning om over koetjes en kalfjes te praten en zo de dag rustig te beginnen.

4/ Spijkerbed

Het is vrij ongebruikelijk en niet echt de meest comfortabele manier van opstaan. Eric Casaburi, CEO van sportbedrijf Retro Fitness gelooft dat je je pas 100 procent kunt focussen als je op vervelende plekken kalm en mindful kunt zijn, en koos voor spijkerbed-sessies. Hij zou daardoor veel beter presteren onder stress. 

5/ Mediteer

Het klinkt gek, maar de oprichter van het financiële bedrijf Neighborly, Jase Wilson, staat in het midden van de nacht op, mediteert en gaat dan weer slapen. Om 4 uur gaat de wekker waarna een opgenomen meditatieles wordt uitgevoerd. In plaats van zijn wilskracht aan te spreken om wakker te blijven, laat hij alles lekker los. Zo staat hij zichzelf toe om in slaap te sukkelen en wordt vervolgens pas uren later wakker. 

Lees ook: Scoor die topfunctie door jezelf te promoten

Bron: GVA | Beeld: iStock