Aha! Dus zo hoor je de verlichting in je kerstboom op te hangen

Naast de perfecte boom, is de versiering minstens zo belangrijk.

Lees ook

De kerst, dit jaar in klein gezelschap, zit eraan te komen. Enne, daar hoort natuurlijk wel een gezellige kerstboom bij. Naast de perfecte boom, dan wel nep of echt, is de versiering minstens zo belangrijk. Al is het toch elk jaar weer een gedoe met de lampjes die weer in de knoop zitten. En dan blijken we ze ook nog eens verkeerd op te hangen!

Lampjes

Elk jaar gaat er wel een kerstbal of twee kapot, maar de echte ellende begint pas bij de verlichting. Naast dat je er eerst een uur over doet om de verlichting uit elkaar te halen, blijkt dat de helft van de lampjes het in het afgelopen jaar heeft begeven. 


Verticaal

Anyway, wanneer de verlichting weer geregeld is, rest eigenlijk nog maar een ding: de verlichting zo goed mogelijk in de boom hangen. Waar we massaal onze verlichting in horizontale richting zo sierlijk mogelijk proberen op te hangen, zou je volgens designer Francesco Bilotto de verlichting juist verticaal in de boom moeten hangen.

Sparkling

We horen je hersens kraken, want dit klinkt niet heel logisch. Toch zou het volgens Francesco zorgen voor een mooiere boom, waarbij de verlichting volledig tot zijn recht komt. En een mooie glinsterende christmas tree wil natuurlijk iedereen!

Van boven naar beneden

Maar hoe ga je vervolgens te werk? Volgens de designer dien je bovenaan te beginnen en werk je zo naar beneden. Wanneer je bij het onderste puntje van de kerstboom bent, trek je de verlichting vijf tot tien centimeter naar rechts en ga je weer terug naar boven. Dit herhaal je tot de boom helemaal versiert is.

Een kind kan de was doen! Heb jij het dit jaar goed gedaan?

Bron: Grazia | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook