Dit zijn de loungeset trends voor de zomer van 2021

De tuin of het balkon worden steeds meer een verlengde van je woonkamer.

Dit zijn de loungeset trends voor de zomer van 2021

Terwijl het buiten nu koud en grijs is en we onder een warm dekentje op de bank zitten, verlangen we alweer naar prachtige zomerdagen. Heerlijk in de tuin genieten van het zonnetje of lange zomeravonden borrelen op je eigen terras. Maar hoe richt je dat terras zo stijlvol mogelijk in? En met welke loungeset maak je het zo comfortabel mogelijk?

Groot assortiment

Je hebt in 2021 een enorm assortiment aan lounge oplossingen waar je uit kunt kiezen. De tuin of het balkon worden steeds meer een verlengde van onze woonkamer. Het is natuurlijk ook heerlijk om na een lange, drukke werkdag helemaal tot rust te komen in je vertrouwde omgeving. We vertellen je uit welke lounge trends je in 2021 kunt kiezen.

Gemak dient de mens: een all weather loungeset

Als je een fijne loungeset in je tuin hebt staan, wil je daar natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Alle loungesets kunnen wel tegen een regenbuitje, maar bij veel sets zul je toch regelmatig met de kussens aan het slepen zijn, omdat je niet wil dat deze nat of vies worden. Bij een all weather loungeset hoef je je daar niet meer druk over te maken. Deze sets zijn gemaakt om het gehele jaar door buiten te kunnen staan. De sets hebben altijd een luxe uitstraling en ze maken het je makkelijker om ook in de winter even een half uurtje te gaan genieten van dat heerlijke winterzonnetje.

De perfecte balans tussen stijlvol en handig

Bij het uitzoeken van een nieuwe loungeset zul je op twee dingen letten: design en comfort. Een loungebank voor buiten in de tuin moet uiteraard heerlijk zitten, maar je wil ook dat het je tuin de juiste uitstraling geeft. Gelukkig zijn er in 2021 veel lounge meubels te vinden die precies deze twee aspecten combineren. Een modern uiterlijk, met handige extra's, zoals uitschuifbare tafels, verstelbare rugleuningen of handige opbergvakjes. En dat alles zonder dat je de hoofdprijs hoeft te betalen.

Loungen én dineren in één

Kun je niet kiezen tussen die praktische eettafel en die comfortabele loungebank? Dan ga je toch voor een combinatie van beiden? Een lounge dining set heeft een hoge tafel, maar ook een comfortabele loungebank. De bank is wat hoger dan de meeste loungebanken, wat ook opstaan wat makkelijker maakt. Veel lounge dining sets zijn dit jaar uitgevoerd in lichte kleuren en hebben een strak, modern design.

Geniet tot in de kleine uurtjes

Als je dan de perfecte loungeset gevonden hebt, wil je natuurlijk elke avond zo lang mogelijk in je tuin kunnen genieten. Omdat het later op de avond toch vaak wat frisser wordt, kan het fijn zijn om terrasverwarming aan te schaffen. Niet alleen brengt een terrasverwarming aangename warmte met zich mee, ook is het een stijlvol accessoire voor op jouw terras. Kies bijvoorbeeld een lounge vuurtafel en geniet van de gezellige sfeer van een echt haardvuur op jouw tafel. Dat worden zeker avonden om nooit meer te vergeten!

Wat zijn de trendkleuren van 2021?

De afgelopen jaren voerde antraciet vaak de boventoon in de kleurstellingen voor lounge meubels. In 2021 gaat dit veranderen. Juist lichtere en natuurlijkere tonen zullen op de voorgrond treden. Denk hierbij aan wit, lichtbruin en lichtgrijs. Om het geheel wat op te vrolijken kun je ervoor kiezen om wat felgekleurde accessoires neer te zetten. Leuke kussentjes of een fijn dekentje kleden het geheel mooi aan. Zet de loungeset op een buitenkleed om een nog huiselijker gevoel te creëren. Op tafel kun je een paar kaarsen zetten. Nou alleen de hapjes en drankjes nog en jij bent klaar voor een top zomer!

Lifestyle
  • Roberto Nickson