Door deze ‘interieur fouten’ lijkt je huis kleiner

Woon je klein? Let dan even op.

Lees ook

Je hebt natuurlijk smaak of je hebt het niet. Aangezien iedereen van een andere stijl houdt, kunnen we daar niet over oordelen. Wat we wel kunnen doen? De meest gemaakte fouten bij de inrichting van jouw interieur voorschotelen. Jouw chaotische huis kan zowaar in no time in een Pinterest-achtige woning veranderen. 

Trop is teveel
Grote banken, meerdere kasten en dan hebben we het nog niet over de decoratieartikelen. Als je je huis smaakvol wil inrichten ga dan terug naar de basis. Te veel meubels en accessoires in een ruimte maakt deze niet alleen kleiner, een echt rustige sfeer zul je nooit kunnen creëren. 

Slechte verlichting
Een correct verlichte ruimte is de moeilijkste factor bij het inrichten van een interieur. Heb je veel natuurlijk daglicht? Ideaal! Heb je kleine ramen, plaats dan een spiegel of decoratie zoals een mooie vaas om het licht te weerkaatsen. Elke ruimte heeft meer dan één lichtpunt nodig om het mooiste effect te verkrijgen. 

Eerst verven dan decoreren
Neem je tijd om je nieuwe muurkleur uit te kiezen. Neem meerdere verfstalen mee en test gedurende 24 uur uit vooraleer je je beslissing maakt. De kleur kan namelijk veel verschillen in kunstlicht of daglicht. Een lichte kleur doet de ruimte groter lijken. 

Ophangen van kunstwerken
De voornaamste reden waarom er zo weinig kunstwerken in huis hangen, is vooral omdat de kennis van hoe ze te plaatsen ontbreekt. Of het nu een foto is of een olieverf schilderij, speel met afmetingen, kleuren en texturen. Een kleine ruimte laat je niet toe om veel objecten aan de muur te hangen, forceer dit dus niet.

Lees ook: Dit is de perfecte hotspot voor je zakenlunch

Bron: Summum Interiors | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook