Dit is dé hack om je glitternagellak te verwijderen

Met deze methode verwijder je alle restjes glitternagellak.

Lees ook

Glitters zijn altijd een goed idee, ook op je nagels. Enig nadeel: het verwijderen ervan gaat erg moeizaam. Hoewel je gewone nagellak er makkelijk af gaat met nagellakremover en een watje, zijn glitters een stuk hardnekkiger. Gelukkig is er een simpele hack voor, zodat je voortaan niet meer zo hard hoeft te schrobben.

Glitternagellak

Als je regelmatig glitternagellak draagt weet je hoe vervelend het is om dit te verwijderen. Je wattenschijfje blijft er aan plakken en hoe hard je ook wrijft, de nagellak komt er niet van af. Er zijn speciale potjes te koop bij de drogist, maar deze zijn vaak vrij prijzig en je moet er maar net een in huis hebben. Maar met deze methode heb je alleen spullen nodig die je waarschijnlijk al in huis hebt.

Dit heb je nodig

– Nagellakremover

– 10 wattenschijfjes

– 10 repen aluminiumfolie (groot genoeg om je vinger te wikkelen)

Zo doe je het

1. Doordrenk een wattenschijfje met nagellakremover.


2. Leg het natte wattenschijfje op je nagel en druk dit aan zodat je zeker weet dat het de hele nagel raakt.

3. Pak een stuk aluminiumfolie en wikkel dit stevig om je vingertop heen. Zorg ervoor dat je continu druk op de nagel houdt zodat de nagellakremover zijn werk kan doen.

4. Herhaal dit met alle vingers.

5. Laat de aluminiumfolie vijf tot tien minuten zitten.

6. Haal de aluminiumfolie één voor één van je nagels af met een ronddraaiende beweging. Beweeg de folie heen en weer terwijl je hem van je nagels aftrekt, zo neem je nog meer glitter mee.

7. Herhaal dit met alle nagels.

8. Als alle nagels schoon zijn, verzorg dan je handen en nagels met een voedende handcrème om uitdroging te voorkomen.

Aluminiumfolie

Deze methode is ideaal voor het verwijderen van glitternagellak, maar werkt ook bij gellak. Gellak wordt gezet door een nagelstyliste en blijft zo’n drie weken zitten. Meestal moet je terug naar de salon om dit eraf te halen, maar deze methode met aluminiumfolie werkt vaak ook. Laat de folie wel 10-15 minuten zitten als het om gellak gaat.

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: Allison Christine

Laatste nieuws

Zie ook