De redactie tipt: hotspots in Cap-Ferrat die je niet mag missen

Zin in een dichtbijvakantie met een ver-weg-gevoel?

Lees ook

Ontdek schiereiland Cap-Ferrat aan de Côte d’Azur. Pleisterplaats voor mondaine miljonairs, maar er zijn ook genoeg gewone strandjes om neer te strijken met je picknickmand. Dit is leven als godin in Zuid-Frankrijk.

Villa et Jardins Ephrussi de Rotschild
Deze villa aan zee werd begin vorige eeuw gebouwd voor barones Béatrice de Rothschild, lid van de beroemde bankiers- familie en vrouw van bankier baron Maurice de Ephrussi. De barones vulde de mansion met antiek meubilair, kunst en haar verzameling porselein. De roze villa heeft negen heerlijke tuinen in onder andere Franse, Japanse, Spaanse en exotische stijl: je kijkt je ogen uit. Je kunt er royaal highteaën onder de sinaasappelbomen op het terras. De sandwiches zijn prima, de hazelnoottaart is #winning! 

Anao Plage
Een toplocatie om de zon in de zee te zien zakken, begeleid door fruits de mer en een Franse wijn naar keus. Voor wie hippe luxe wenst en goed en gezellig uit eten wil. Anao Plage is een beach club, dus je kunt hier lekker de hele dag op een strandbedje liggen.

www.anaoplage.fr

Bistrot L’étoile du Port
Absoluut favoriet! Hier wordt klassiek Frans gekookt in een modern interieur met uitzicht op de haven. Keuzestress? Kies voor het 3-gangenverrassingsmenu van de chef. Als je geluk hebt, krijg je het gitaarspel van een schattig oud mannetje er gratis bij. Nog een gaatje over? Haal vooral een ijsje bij de buren van Glacier du Cap – mocca en pistache zijn de lekkerste.

La Cave de Sophie
Wijn is altijd fijn, helemaal in Frankrijk. En helemáál de wijn van Sophie. De gastvrouw van La Cave serveert niet alleen drankjes, maar ook tal van hapjes: van de Pizza Sophie met pulled pork tot terrine de campagne en rillette van gans, geserveerd met knapperig stokbrood. Zelfs skinny bitches die nooit brood eten gaan overstag.

Check Facebook voor meer info.

Lees waarom je juist naar Cap-Ferrat moet reizen + ontdek nog zeven andere hotspots in het augustusnummer van Marie Claire. Ben je zelf op onderzoek uitgegaan? Tag Marie Claire op Instagram en laat ons weten hoe je het ervoer. 

Tekst: Gina Pesulima | Beeld: Yeliz Çiçek

Laatste nieuws

Zie ook