Vrouw waarschuwt voor dít onbekende symptoom van borstkanker

Preventie is alles.

Lees ook

Je gezondheid is het belangrijkste dat er is. Er over bewust zijn hoe je lichaam in elkaar zit en het vanbinnen en vanbuiten kent, is dan ook prioriteit. Je bent er je ongetwijfeld van bewust dat je je borsten regelmatig preventief moet controleren. En wanneer je dit doet ben je meestal op zoek naar bultjes of knobbeltjes, toch?

Twijfelgeval
De Britse Sherrie Rhodes ontdekte namelijk het tegenovergestelde. Zij ontdekte een kuiltje aan de zijkant van haar borst dat uiteindelijk een symptoom van borstkanker bleek. Rhodes plaatste zonder twijfelen foto van haar borst omdat ze andere vrouwen wil waarschuwen voor dit minder bekende symptoom.

“Gisteren kreeg ik de diagnose borstkanker”, schreef Sherrie op Facebook. “Het was totaal onverwacht, omdat het kuiltje in mijn borst het enige symptoom was dat ik had. Het viel me op eind juni en ik ging naar mijn huisarts, die me naar een specialist doorverwees.” Een scan, een mammografie en een biopsie later kwam het slechte nieuws.

“Ik was helemaal niet bezorgd omdat ik geen knobbeltje of iets in die aard voelde. Maar toch kreeg ik te horen dat het borstkanker was. Daarom: kijk regelmatig naar je borsten en als er iets veranderd is, negeer het niet. Als ik een post zoals deze gezien zou hebben, zou ik geweten dat dit kuiltje een symptoom van kanker was. Deel deze post alsjeblieft om iedereen daarvan bewust te maken.”

Meer info over de symptomen van borstkanker of om onderzoek te steunen, klik hier.

Lees ook: In vertrouwen: ik ben verslaafd aan valium

Bron: GVA | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook