Lees dit even als je een echte ‘hakker’ bent

Je gezondheid is in gevaar.

Lees ook

Je staat voor je schoenenkast en het dilemma van de dag is aangebroken. Kies je voor die lekker comfortabele loafers of ga jij voor stiletto’s? Als je meer dan 50% van de tijd voor de hak kiest, let dan even op. 

Terwijl een symfonie van tikkende hakken de ruimte van de Marie Claire-redactie opvult, lezen wij het onderzoek van wetenschappers aan de Aberdeen University in Groot-Brittannië. De schoen die jou sexy laat voelen kan je op lange termijn ernstige schade toebrengen.

Wet invoeren
Meer dan 20 studies waren nodig om het risico op letsels en spierpijn aan te kaarten. Een team van wetenschappers kwam tot de conclusie die net in het vakblak BMC Public Health verscheen .“Er is bewijs dat vrouwen door het dragen van de schoenen vaak last krijgen van enkelfracturen, spierscheuren, rugpijn en een scheefgroeiende grote teen. We zijn van mening dat de overheid specifieke wetten moet invoeren om dit te voorkomen”, zegt hoofdonderzoeker Max Barnish.

Petitie voor plat 
Wie het zich nog goed voor de dag kan brengen herinnert zich wellicht de Britse Nicola Thorp, de receptioniste die in mei vorig jaar heel wat stof deed opwaaien omdat ze werd verplicht hakken te dragen bij het accountantskantoor PWC. Daar was Thorp het niet mee eens en startte een petitie die de hele wereld rondging. Als je dus morgen opnieuw voor de schoenenkast staat, kies dan zonder schaamte voor een comfortabelere variant. Het kan gewoon. 

 Lees ook: Bewezen: een goede nachtrust maakt vrouwen slimmer

 Bron: GVA | Beeld: Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook