5 redenen waarom het heerlijk is om in de zomer single te zijn

In de zomer is het écht beter dan in andere seizoenen.

Lees ook

Niet dat het single bestaan seizoensgebonden is, maar er zijn seizoenen waarin het minder goed uitkomt. Neem bijvoorbeeld de donkere wintermaanden waarin je niemand hebt om lekker tegenaan te kruipen en koppen warme chocolademelk mee weg te drinken. Of de lente waarin het toch leuker is om samen een boswandeling te maken dan in je eentje.

De zomer is de tijd om fijn naar buiten te gaan, festivals te pakken met vriendinnen en te genieten van de brandende zon. Er zijn natuurlijk ook hartstikke veel voordelen aan het samenzijn met iemand in de zomer (al die leuke dingen samen doen bijvoorbeeld), maar single zijn is ook zo slecht nog niet! En wel om de volgende redenen:

1/ Het is makkelijker om mensen te ontmoeten in de zomer 
Het weer zit mee en mensen hebben vakantie: dat maakt ze nu eenmaal vrolijker. Ze zitten allemaal op terrassen en parken en zijn in voor een praatje. Het perfecte moment om nieuwe vrienden te maken, dus!

2/ De zomer barst van festivals 
Of het nou een food- of muziekfestival is, in de zomer staan er door heel het land eindeloos veel op de planning.

3/ Alleen slapen is zo veel fijner 
Samen in één bed kruipen is zó warm als het buiten dertig graden is.

4/ Geen tijd verspillen aan je telefoon 
Natuurlijk is het leuk en spannend om te appen met je date of vriend, maar het is minstens zo fijn om geen kostbare tijd kwijt te zijn aan het staren naar je telefoonscherm. Optimaal genieten van de zomer en de voordelen daarvan!

5/ (Mini)vakanties met vriendinnen plannen zonder overleg 
De weekenden lenen zich perfect voor tripjes met vriendinnen: dagjes naar het strand, genieten van de lange zomeravonden of een citytrip naar Barcelona. En je hoeft niet eerst te overleggen of je dit weekend niet naar je schoonouders moet.

Lees ook: wat vrouwen nooit zullen begrijpen over mannen

Bron: Cosmopolitan | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook