De top 4 runs die je deze zomer niet mag missen

Just do it!

Lees ook

Door het hele land (en daarbuiten) worden heel wat hardloopevenementen georganiseerd, waardoor je soms niet meer weet welke je hoe dan ook wél wil meepakken en welke je aan je neus voorbij kunt laten gaan. Wil jij kilometers hardlopen, maar dan net een beetje anders? Dan mag je onderstaande runs zeker niet missen.

Damloop by night
Op een zaterdagavond in september kun je als een van de 15.000 hardlopers meedoen aan de run van 8 kilometer door de verlichte straten van Zaandam. De run ’te kort’ voor jou? Dan kun je jezelf ook uitdagen door de dag erna de Dam tot Damloop te rennen die twee keer zo lang is.
16 september, Zaandam, damloop.nl

Landgoed Twente Marathon
Een hele marathon te veel voor jou en vind je het veel gezelliger om met een vriendin te rennen? Dan is deze run echt iets voor jou. Leg ‘m af als duo; je loopt en fietst dan allebei een halve marathon. Het leuke aan dit hardloopevenement is dat je onderweg kunt genieten van streekproducten als Twentse wijnen, ambachtelijke kazen en lekkere hapjes.
14 oktober, De Lutte (Overijssel), landgoedtwente.nl

Texel Halve Marathon
Bij deze halve marathon begin je niet bij een reguliere start, maar vanaf een boot. In Den Helder ga je aan boord om van start te gaan vanuit de veerhaven in ’t Horntje. Het parcours loopt over heel het eiland en gaat over het strand, door de duinen en door het bos. Het platteland wordt ook niet overgeslagen en je eindigt in Den Burg.
24 september, Texel, texelhalvemarathon.nl

Sauna Brunch Loop
Nog geen plannen voor de zondag? Iedere eerste zondag van de maand vindt een trimloop van 5,6, 10 en 15 kilometer plaats. Na de warming-up ga je van start om aansluitend te genieten van een brunch en de saunafaciliteiten.
Elke eerste zondag van de maand, Naaldwijk, avilas.nl

Lees ook: Van dit eten krijg je weer energie

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook