Deze dingen moet je doen voor je 30 wordt

Zet deze dingen alvast ook op je bucketlist.

Lees ook

Dan mag je al snel opteren voor een Botox-behandeling bij de dermatoloog, ouder met de dag zul je worden. Het spijt ons. Gelukkig kun je de carpe diem levensstijl toepassen en zo van elke dag genieten alsof het je laatste is. Ga geen YOLO-tattoo plaatsen om dan niets van jouw kostbare tijd te maken. Just do it is het enige wat we kunnen voorstellen. 

1/ ga reizen
Zit je in een fase van je leven dat je alleen voor jezelf verantwoordelijk bent? Gebruik die tijd heel zorgvuldig om de wereld te ontdekken. Het wordt moeilijker, desalniettemin niet onmogelijk, om voor een paar weken of langer je huisje, tuintje, kindje achter te laten. 

2/ kies een hobby
Heb je het al druk genoeg? Dat betekent dat je je dag opnieuw moet indelen. Hou je van schilderen, koken of met de leesclub af te spreken? Een hobby hebben inspireert, ontspant en je leert nieuwe mensen kennen.

3/ wees gezond
Vroeg begonnen is half gewonnen. Denk dus twee keer na als je die sigaret wil opsteken of je je onder de zonnebank neerlegt. Beweeg voldoende en eet gezond, dat zijn al twee dingen die je in je zak kunt steken. 

4/ doe sociaal 
Het uitbreiden van je gezin of meer dan 50 uur per week werken. Dit kan doorwegen op je sociale relaties. Probeer door middel van kleine attenties het contact met je vrienden stabiel te houden. Heb je geen tijd om haar/hem te zien, bel hen dan op. 

5/ maak plezier
Neem het leven vooral niet té serieus. De teugels hoeven niet 24/7 gespannen te staan. Maak je ook zeker niet te druk wat de samenleving van je verwacht. Wil je geen kinderen? Goed voor jou. Wil je niet trouwen? Wie maakt zich er druk om. 

Ben je de dertig al voorbij? Geen zorgen, dit geldt ook voor jou. Je bent maar zo oud als je jezelf voelt, toch?  

Lees ook: om deze reden is het beter om een korte vakantie te boeken

Bron: HLN, Reddit | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook