Hou je van een biologische hap? Probeer dit eens uit!

Bij Marie Claire zijn we dol op natuurlijke, biologische nieuwigheden. En zeker als het gaat
 om lekkere, evenwichtige voeding.

We rennen vaak van de leuke perslunch naar exclusief diner, maar hoe biologisch zijn deze gastronomische uitjes eigenlijk? De rasechte foodies van de redactie (elk teamlid, that is) staan er de laatste tijd meer bij stil om terug te keren naar de basis. Want zowel bij modetrends als bij voeding kiezen we met plezier voor less is more. De timing van Becel is dus perfect. Het merk van de lekkere spreads lanceert namelijk een Becel Biologisch-smeerproduct. Great minds think a like, toch? Heb je nog kookinspiratie voor vanavond nodig? Wij knutselden een gerechtje voor jou in elkaar!

Potje positief
Ben je allergisch (letterlijk en figuurlijk) voor alles wat synthetisch is toegevoegd in voedsel? Good for you. Wij bij Marie Claire kunnen deze onnatuurlijk middelen ook missen als kiespijn. Becel Biologisch is vrij van conserveermiddelen, lactose, kunstmatige kleur- en smaakstoffen en zelfs gluten hebben hun weg naar dit kuipje niet gevonden. In plaats daarvan bevat Becel Biologisch omega 3 & 6, die goed zijn voor het functioneren van de belangrijkste spier in ons lichaam, doordat ze zorgen voor een gezond cholesterolgehalte in het bloed. Een potje positief, zo kun je de nieuwe Becel Biologisch wel noemen.

Geef je over
Sta je toch wat sceptisch tegenover biologische voeding? De kans dat je die gedachte overboord gooit nadat je Becel Biologisch hebt geproefd, is zeer groot. De heerlijk smeuïge spread is ideaal op een stukje brood, toast of een wrap. Daarnaast is de nieuwe Becel Biologisch gemaakt met biologische oliën en 00% plantaardig. Door het uitsluiten van het gebruik van dierlijke producten heeft het een lagere impact op het milieu waardoor de shift naar een meer plantaardig voedingspatroon alleen maar gunstig is voor jou. En dat betekent ook dat onze Aarde, die het zwaar te verduren krijgt, weer wat op adem kan komen. We hebben namelijk maar één planeet en één lichaam, laten we er goed voor zorgen. Wat dat ‘groene blaadje’ betekent dat op de verpakking prijkt? 
Dit is het Europese biologische keurmerk. Je kunt er dus op vertrouwen dat dit product voldoet aan de criteria van de Europese Unie. Handig. 

Dat dit nieuwe product van Becel dan ook zijn plaats in de koelkast van de redactie heeft opgeëist, is niet verrassend. Ontdek en proef vooral zelf. Wil je meteen aan de slag? Wij selecteerden alvast een lekker fris receptje:

Tomatensalsa & kipwraps

Ingrediënten:

• 40 gram gare kipfilet

• 1 klein rood uitje

• 2 takjes koriander

• 2 tomaten

• cayennepeper

• 1 /2 tl limoensap

• 2 volkoren wraps

• 4 blaadjes sla

• Becel Biologisch

 
Bereidingswijze (voor 2 porties):

1. Snijd de kip in stukjes.

2. Pel het uitje en snijd in reepjes.

3. Hak de koriander grof.

4. Halveer de tomaten, schep de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in stukjes.

5. Meng voor de salsa de stukjes tomaat met de uienreepjes, koriander, een snufje cayennepeper en het limoensap. (Voeg eventueel een heel klein beetje honing toe om de salsa iets te zoeten.)

6. Besmeer de wraps met Becel Biologisch. Beleg met sla, schep de salsa en kip erop en vouw ze dicht.

ADVERTORIAL | Becel Biologisch is verkrijgbaar in de supermarkt. Meer over dit gloednieuwe product kun je vinden op de website van Becel.

 

Laatste nieuws