Saar’s Soulkitchen: zomerfood-inspiratie

Marie Claire's Saar schiet te hulp voor deze zomer.

Heb jij deze zomer soms ook geen idee wat je op tafel moet zetten? Marie Claire’s Saar schiet te hulp met zomerfood tips. 

Zwoele zomerpicknick

Als het heerlijk weer is en je wilt nooit meer naar binnen… En je bent met alleen maar leuke mensen en er is witte wijn. Voor zo’n soort avond heb ik een paar supersnelle en superlekkere vegetarische recepten bij elkaar gezocht. Spinaziefalafel met Libanees platbrood, bulgursalade met heel veel verse groente en kruiden én: knisperfrisse watermeloen met feta en munt.

Geniet ervan, en dat er nog heeel veel van dit soort eindeloze, zwoele zomeravonden mogen volgen.

Spinaziefalafel met Libanees platbrood

Nodig voor 4 personen: 2 pakjes Garden Gourmet falafel spinazie Libanees platbrood (te koop bij de Turkse winkel) • 2 rode puntpaprika’s in dunne ringen • 100 gram grote groene olijven

Voor een yoghurtsausje: 300 ml volle yoghurt • half bosje bladpeterselie, fijngehakt • scheut extra vergine olijfolie scheut citroensap •zout, peper

Zo maak je het

Verwarm de oven voor en maak de falafelballetjes warm volgens de aanwijzingen op de verpakking ‒ als je gaat picknicken in het park, kun je ze ook prima koud eten. Meng intussen alle ingrediënten voor het yoghurtsausje door elkaar en voeg naar smaak extra zout, peper of olijfolie toe. Serveer de falafel met paprikaringen, olijven en yoghurtsaus tussen een flink stuk platbrood.

Bulgursalade met kruiden en granaatappelpitjes

Nodig voor 4 personen: 1 pakje gekookte bulgur van 250 gram (koeling Albert Heijn) • 1 bakje granaatappelpitjes • halve komkommer, geschild en in kleine blokjes • twee tomaten in kleine blokjes • 2 bosuitjes in dunne ringetjes half handje verse muntblaadjes in smalle reepjes • half handje verse koriander, fijngesneden sap van een halve citroen • 5 eetlepels goeie olijfolie • peper, zout

Zo maak je het
Roer het citroensap, de olijfolie en peper en zout door de bulgur en laat dit even intrekken. In een andere kom meng je de komkommer- en tomatenblokjes met bosuitjes, munt en koriander. Doe de bulgur erbij en doe er naar smaak extra peper en zout en/of olijfolie bij. Bestrooi met granaatappelpitjes en klaar ben je.

Watermeloen met feta en munt

Nodig voor 4 personen: een kwart watermeloen, schoongemaakt en in hapklare stukjes • 200 gram feta in kleine stukjes • handje verse muntblaadjes in smalle reepjes • eventueel een halve rode uien in smalle ringen  • extra vergine olijfolie

Zo maak je het
Leg de stukjes watermeloen op een schaal, verdeel de feta erover en bestrooi met de verse munt. Besprenkel met goeie olijfolie en eventueel wat rode ui.

Laatste nieuws