doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_menu_allpages');

Zo kom je de feestdagen door na een break-up

Een paar handige tips voor je op een rij. You've got this!
doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_image_article');
Zo kom je de feestdagen door na een break up

Of je relatie gisteren of maanden geleden is beëindigd, de gedachte om na een break up de feestdagen te vieren (vooral in deze ongekende tijden) kan een absolute nachtmerrie lijken. Deze tijd van het jaar brengt allerlei verwachtingen, stress en soms eenzaamheid met zich mee. Maar met deze tips kom jij de feestdagen door.

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_top_article');

Activiteiten

Nu je de kerstperiode maar met maximaal drie gasten per dag mag vieren, zit er dikke kans in dat een van je vrienden ook alleen is rondom deze tijd. Plan samen iets of communiceer met je vriendinnen of ze openstaan voor een virtueel kerstdiner. Het plannen van activiteiten, ook buiten de feestdagen om, kan hulp bieden. Het geeft je namelijk iets om naar uit te kijken.

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_middle_article');

Familie

Heeft jouw familie er een groot virtueel spektakel van gemaakt? Dan is de kans groot dat je een rondje doet hoe het met iedereen gaat. Geen zin om over je relatiestatus te praten? Geef je grenzen aan! Als je er niet over wil praten, hoef je dat ook niet te doen. Vertel je familielid dat je hun interesse op prijs stelt, maar dat je er niet over wil praten. En hou dat dan ook vast.

Ontspanning

Maak een wandeling, schrijf in een dagboek, ga mediteren, praat met iemand die je vertrouwt en doe je best om een beetje te ontspannen. Geef jezelf ook de gelegenheid om na te denken over welke veranderingen je wil gaan maken in het komende jaar. Dit kan je motiveren om jezelf weer terug te vinden en er snel bovenop te komen.

Het is oké

Hoezeer we ook ons best kunnen doen om vooruit te plannen en onszelf voor te bereiden, er komen altijd momenten dat het lastig is om de feeststemming erin te houden. Onthoud dat het oké is om soms even helemaal te laten gaan en een vriendin te appen die zich in precies dezelfde positie bevindt als jij. Haal tien keer diep adem en herinner jezelf eraan hoe geweldig je bent.

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_bottom_article');