De redactie tipt: 5 x lezen op vakantie

De redactie van Marie Claire houdt van literatuur, dat is duidelijk. Vijf teamleden stellen daarom hun favoriet vakantieboek voor.

De redactie tipt: 5 x lezen op vakantie

Af en toe een digitale detox inplannen kan zeer positief uitdraaien. Hoe dat de redactie van Marie Claire dat juist doet tijdens een deugddoende vakantie? Genieten van zon, zee, strand en familie maar vooral ook door zichzelf te laten meeslepen door sterke verhalen van onder andere romanschrijver Kluun of Terry Hayes. Dit zijn de favoriete boeken van team Marie Claire:

Annelies Pijper

Hoofdredacteur

"De Roman van Kluun: DJ. Het gaat over een schrijver en een dj, oude vrienden, beiden vreselijk succesvol, en beiden gecorrumpeerd door roem en aan de rand van de professionele afgrond. Ik ben fan van Kluun vanwege zijn vlotte pen. Zijn nieuwste boek DJ is weer een ‘echte Kluun’. Door zijn razendsnelle schrijfstijl en beeldende teksten leest het heerlijk weg. Ook leuk om op deze manier ook om een inkijkje in de dj-wereld te krijgen. Het is alsof je er zelf bij bent en meegaat naar het Burning Man festival. Er zit humor in en ik heb het in een ruk uitgelezen. Heerlijk om de wereld om je heen even te vergeten!"

Agnès Michot

Chef Reportage

"Verslonden heb ik ze, de eerste twee van de Napolitaanse romans van Elena Ferrante, over de vriendschap en rivaliteit tussen twee meisjes uit een straatarme wijk in Napels. Deel drie, Wie vlucht en wie blijft (uitg.Wereldbibliotheek, € 24,99), heb ik net uit – dat ging weer flink ten koste van mijn nachtrust. In dit deel is hoofdpersoon Elena afgestudeerd, moeder en ongelukkig getrouwd, terwijl haar vriendin, de razendslimme Lila, die niet verder kwam dan de lagere school, zich ontpopt tot een briljante computerprogrammeur. En er is een man waar ze allebei verliefd op zijn. Gelukkig is er straks nog deel vier, want ik ben nog lang niet klaar met Elena en Lila."

Marjolein Vermeij

Beauty Editor 

"Ik ben Pelgrim van Terry Hayes is mijn enige echte favoriet. Ik kon gewoon niet stoppen met lezen, dus hoewel het best een dik boek is, was ik er binnen drie dagen doorheen. Het verhaal is superspannend en zit vol onverwachte wendingen. Zou het zo nog een keer lezen!"

Mariëlle Slotemaker

Art Director

"Ik houd ervan om spannende boeken te lezen en op vakantie helemaal in een boek te zitten. De Zweedse schrijfster Camilla Läckberg schrijft literaire thrillers over Patrik Hedström en Erica Falck. In Steenhouwer vindt een visser het levenloze lichaam van een jong meisje. Tijdens het onderzoek naar de doodsoorzaak komen er allerlei zaken uit het verleden aan het licht, die verband houden met de recente moord. Pageturner."

Saar Langkamp

Managing Editor

"Niet nieuw, wel fantastisch: Jij en ik van Niccolò Ammaniti. Ik las het een paar maanden geleden en het heeft indruk gemaakt. Het verhaal is kwetsbaar en klein en gaat over het innerlijke leven van de veertienjarige Lorenzo. Een sociaal onhandige puber, die om zijn moeder gerust te stellen verzint dat-ie met klasgenoten op wintersport gaat – maar in werkelijkheid een week onderduikt in de kelder. Wanneer zijn drugsverslaafde halfzusje onverwacht opduikt, probeert hij haar en zichzelf te helpen."

Lees ook: Werkt een digital detox nu echt tegen stress?