doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_menu_allpages');

Ai! Kerststress blijkt slecht voor je gezondheid te zijn

Wil je er alles aan doen om de perfecte kerst te hebben? Pas dan op voor kerststress...
doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_image_article');
kerststress

Ondanks het feit dat je maar met maximaal drie gasten per dag kerst mag vieren dit jaar, proberen velen er toch nog iets leuks van te maken. Streef jij ook dit jaar naar perfectie rondom de feestdagen? Of liever gezegd: zorg je er vooral voor dat anderen het naar hun zin hebben? Pas dan op voor stress.

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_top_article');

Fatale gevolgen

Koken, last minute kerstcadeaus online kopen, virtuele familie bijeenkomsten regelen... Kerst kan, voornamelijk bij vrouwen, voor de nodige stress zorgen en dat kan volgens Dr. Karle Kurrelmeyer ons hart beschadigen.

Wanneer je in een korte periode veel stress ervaart en daarnaast een traumatische ervaring hebt gehad, zoals het overlijden van een familielid of bijvoorbeeld een groot ongeluk, dan kan dit fatale gevolgen hebben.

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_middle_article');

Hoge bloeddruk

Stresshormonen kunnen de linker hartkamer verzwakken wat leidt tot hartziekten. Dit komt het meeste voor bij vrouwen tussen de vijftig en zeventig jaar. Doordat vrouwen tijdens de kerstperiode een hogere bloeddruk kunnen hebben, hebben ze een verhoogde kans op pijn op de borst en zelfs op een beroerte.

Relax, take it easy

Kurrelmeyer raadt daarom aan om genoeg tijd voor jezelf te nemen tijdens de feestdagen en dingen te doen die stress verlagend zijn. Ga bijvoorbeeld wandelen, hardlopen of doe aan yoga of meditatie. De feestdagen horen fijne dagen te zijn met familie of vrienden. Dit jaar anders dan anders, maar het doe het rustig aan en probeer er samen toch nog iets moois van te maken.

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_bottom_article');