Bewezen: zo lang is een gemiddeld koppel samen voor ze trouwen

Schrik niet, het valt goed mee.

Lees ook

Wees opgelucht. Meer en meer koppels zijn niet zo gehaast meer om het huwelijksbootje in te stappen. Moderne stellen herschrijven namelijk de regels wanneer het aankomt op ‘om in de echt verbonden te worden’ met de liefde van hun leven. 

Rustig aan
Volgens een onderzoek door Bridebook bij 4000 recent gehuwde koppels, spendeert het gemiddelde koppel zo’n 4,9 jaar bij elkaar door voordat ze eeuwige trouw aan elkaar beloven. Ook geven we minder uit aan een verlovingsring en primeert originaliteit. In de survey wijst ook uit dat we vooral kiezen om op iets oudere leeftijd te trouwen in vergelijking met onze vorige generatie. Voor vrouwen is dat rond hun 30,8 jaar en de mannen zijn vaak 32,7 jaar om precies te zijn. 

Positieve cijfers
De grote meerderheid (91%) zegt dat ze trouwen om hun liefde voor elkaar te bevestigen, wanneer een klein aantal (2%) zegt dat de sociale druk hen in het huwelijk drijft. Ook zijn financiële redenen (2%) en omdat het handig uitkomt (2%) enkele redenen waarom koppels de ring om de vinger schuiven. 

Conclusie: “huwelijken worden sterker dan ooit te voren, relaties gelukkiger en koppels zijn onafhankelijker en vastberaden in hun keuze”, aldus Hamish Shephard, oprichter van Bridebook.

Lees ook: Wanneer jij in je eentje woont ben je het meest gelukkig

Bron: Refinery29 | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook