doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_menu_allpages');

6 manieren om je leven positief te veranderen in het nieuwe jaar

Simpele voornemens.
doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_image_article');
6 manieren om je leven positief te veranderen in het nieuwe jaar

Goede voornemens, wie heeft ze niet? Van meer sporten en gezonder eten tot vaker op reis en een dry January. Hoewel je lijst altijd met de beste intenties is gemaakt, is de maand januari zwaar. Het is koud en de dagen lijken oneindig. Daarom 6 simpele dingen die je kunt toevoegen aan je dagelijkse routine, zodat je de maand positief doorkomt.

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_top_article');

Begin met dat ene 'doe-het-zelf' klusje  

Het is makkelijk om het altijd maar vooruit te schuiven. Maar hierdoor wordt nooit dat schilderij opgehangen of dat ene kastje in elkaar gezet. Loop je ergens tegen aan? Pak het aan! Je hoeft niet direct alles te doen, begin met één taak. Wedden dat je je na afloopt super productief voelt? 

Een digitale detox

Begin het nieuwe jaar met een schone lei. Verwijder de mensen op Facebook die zich alleen maar negatief uiten en ontvolg Instagram accounts waar je geen inspiratie uithaalt. En nu je toch lekker bezig bent, scroll eens goed door je telefoon en verwijder apps die je niet meer gebruikt. 

Maak een lijst 

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_middle_article');

Je hoeft geen goede voornemens op te schrijven, vaak gaat dit om dingen die je niet meer moet doen of die je uit je leven moet schrappen. Zet in plaats daarvan dingen op papier die je graag zou willen doen. Die ene verre vriend een keer bellen? Promotie maken? Schrijf naast elk doel een korte opdracht hoe je dit gaat bereiken. En verdeel je doelen onder in kleinere doelen, zodat het haalbaar is.

Neem een boek mee

Het is makkelijk om te zeggen dat je meer wil gaan lezen, maar in de praktijk is dit een stuk lastiger. Want: we hebben het allemaal enorm druk. Neem daarom het hef in eigen handen. Pak bijvoorbeeld een boek als je merkt dat je voor de zoveelste keer naar je telefoon grijpt. Of neem een boek mee tijdens een wandeling, zodat je in de pauze op een bankje een stukje kunt lezen.

Selfcare 

Selfcare draait niet alleen om 'lekker in een bubbelbad' zitten, maar het gaat ook over minder de fijne dingen. Niet altijd leuk, maar wel efficiënt. Bel dus de tandarts en maak een afspraak voor je (half)jaarlijkse controle. Zoek uit welke energieleverancier het beste bij jou past, beheer je eigen administratie en beloon jezelf nadat je een taak hebt uitgevoerd.

Neem de tijd

Het is makkelijk om snel mee te lopen met de rest. Iedereen die je kent heeft wel iets, een YouTube-kanaal, een succesvol bedrijf, een bestseller. Maar weet je wat? Jij bent niet iedereen en bubbelbaden zijn ook heerlijk. Neem de tijd, doe wat jou gelukkig maakt en geniet.

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_bottom_article');