Onderzoek: met deze make-up look haal jij die felbegeerde promotie binnen

You will thanks us later!

Lees ook

Je hebt een belangrijke presentatie voor je baas en uiteraard heb je alles tot in de puntjes voorbereid. Je zelfgemaakte presentatie staat als een huis, je hebt je nieuwste kleding aangetrokken en je haar ziet er letterlijk tot in de puntjes verzorgd uit. Toch is er één ding dat je, naast alle andere belangrijke dingen, zeker niet mag vergeten: je make-up.

Je make-up kan namelijk heel erg meewerken of je ontzettend tegenwerken, want hoewel jij misschien denkt dat de mensen om je heen je puur op je presentatie beoordelen, heeft make-up wel degelijk invloed als het aankomt op die felbegeerde promotie. Althans, zo blijkt uit een onderzoek van Harvard and Boston University

Zij voerden namelijk een onderzoek uit waar ze bij 25 vrouwen drie verschillende make-up looks creëerden, namelijk naturel, professioneel en glamorous. De onderzoekers gaven daarna 149 volwassenen een paar seconden de tijd om te kijken, om vervolgens te beoordelen op waardering, aantrekkelijkheid, deskundigheid en betrouwbaarheid.

Niet te veel, niet te weinig

Uit de resultaten bleek dat je als vrouw zijnde zeker niet te veel make-up, maar ook niet te weinig make-up moet gebruiken om een promotie binnen te kunnen halen. Vooral als het aankomt op zakelijke bijeenkomsten is het volgens onderzoek belangrijk om er professioneel qua make-up look uit te zien.

Wanneer je er dus te glamorous uitziet, verminder je daarmee betrouwbaarheid, en wanneer je te weinig make-up op hebt, scoor je te weinig op likeability. Al denken wij dat je je vooral goed moet voelen met hoe je eruitziet, want dat maakt je pas echt zelfverzekerd én krachtig.

Do’s en don’ts voor make-up op de werkvloer

Bron: Byrdie Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook