Zo kun je achterhalen hoelang je naar Netflix keek in 2020

Durf jij het aan om te kijken?

Lees ook

Heb je ook het idee dat 2020 voorbij is gevlogen? Om eens lekker terug te blikken is het nu mogelijk om te zien hoeveel uur je dit jaar al Netflixend hebt doorgebracht.

Aantal uren

De Canadese Niko Draca zag begin december overal de 'Spotify Wrapped'-stories voorbijkomen, een samenvatting van alle muziek die je het afgelopen jaar geluisterd hebt. Zelf was hij meer benieuwd naar het gebruik van een andere streamingsdienst: Netflix. Om erachter te komen hoeveel uur hij voor de televisie series en films heeft zitten bingen, dook Niko eens diep in zijn activiteitenlijst op Netflix en wist hij er een handig overzicht uit te laten rollen. Nadat hij deze overview deelde op TikTok, wilden meer mensen weten hoe ze dit konden doen. Niet veel later was Niko's Netflix Wrapped een feit.

Confronterend of niet, we zijn best benieuwd hoe vaak we dit jaar die rode 'N' in beeld hebben zien verschijnen. Al die uren konden we nu eenmaal niet doorbrengen in de sportschool, right?


@nikodraca

@netflix Wrapped 2020 📺 Leave a comment if you want one for your own Netflix #2020Wrapped #netflix #myhobby #holidaycountdown #datavisualization

♬ Aesthetic – Jimmy Flatting

Zelf gemaakt

Met de Google Chrome-extensie die Niko in elkaar heeft geknutseld, kun je precies zien hoeveel uur jij hebt 'weggekeken' op Netflix. Daarnaast kun je zien welke dag van de week je het meest streamde, welk genre bovenaan je watchlist stond en hoeveel je precies per maand hebt gekeken. Zo ontdek je ook meteen waar jouw 'Netflix-piek' dit jaar lag: in maart (tijdens de eerste lockdown), in oktober (toen Emily in Paris verscheen) of toch in december (vanwege alle kerstfilms en om nog één keer Gossip Girl te kijken voordat de serie van Netflix verdwijnt).

Om het overzicht uit je laptop te laten rollen moet je eerst de 'Netflix Wrapped'-extensie downloaden in chrome web store. Voeg de extensie toe aan je browser (let op, hij werkt alleen in Google Chrome!). Open Netflix en Netflix Wrapped op dezelfde computer. Klik tot slot op start et voilà, je Netflix-kijkgedrag verschijnt op het scherm. En, durf jij het te delen?

Bron: Grazia | Beeld: The Queen’s Gambit | Video: TikTok

Laatste nieuws

Zie ook