Charlize Theron openhartig over drugsverleden

De actrice heeft geen makkelijke jeugd gehad.

Charlize Theron openhartig over drugsverleden

Charlize Theron heeft al meerdere rollen als ‘de slechterik’ op haar cv staan, maar in haar privé-leven is de actrice naar eigen zeggen enorm braaf. Al was dit jaren geleden wel anders, zo vertelt ze in een radioprogramma van Howard Stern.

De Fast and the Furious-actrice heeft met een vader als alcoholist niet de allerfijnste jeugd gehad. "Ik denk dat wat mij en mijn volwassen leven meer heeft beïnvloed was dat ik als kind iedere dag moest leven met een alcoholist". Ondanks haar ervaringen weerhield dat de actrice er niet van om ook zelf flink te experimenteren. 

Op 20-jarige leeftijd kwam Charlize dan ook voor het eerst in aanraking met drugs. "Ik heb veel geëxperimenteerd...", geeft de actrice toe. De Zuid-Afrikaanse hield het overigens niet alleen bij wat soft drugs. "Ik was altijd bang om ’iets’ mis te lopen. Met XTC heb ik een fantastische tijd beleefd, maar na een tijdje was het klaar. De ene dag functioneerde ik prima, de volgende kon ik niet meer van de bank afkomen. Toen ik 30 werd dacht ik: ik ben hier f*cking klaar mee".

Nu de 41-jarige de verantwoordelijkheid voor haar kinderen draagt, is ze naar eigen zeggen een stuk braver geworden dan vroeger. Charlize staat dan ook elke ochtend braaf om 06:45 uur op om haar kinderen van ontbijt te voorzien en ligt op normale avonden het liefst om 20:45 uur in bed. "Ik kan het ook niet meer. Als ik wiet rook bijvoorbeeld, wil ik niet eens meer praten. Dan sla ik helemaal dicht". 

Dingen die je niet wist over de effecten van alcohol

Bron: Telegraaf Beeld: Getty