Zo verklaar je dat gat in je CV

Verontschuldig je nooit voor je carrière stop.

Lees ook

Heb je een paar maanden in een Silent Retreat in India vertoefd en die verdiende carrière stop ingelast of nam jij lekker lang de tijd om van je gezinsuitbreiding te genieten? Niets kan daar tegenop boksen. En toch krijg je al snel het Spaans benauwd bij de gedachte om de draad weer op te pakken. Want wat met dat gat op je CV? De kans dat je toekomstige werkgever naar die onderbreking in je carrière vraagt is groot en dus kan je beter voorbereid zijn. Deze tips helpen je met het juist verklaren van je time off

 

Verontschuldig niet
Soms is even stilstaan voor velen een hele vooruitgang op zich en dus hoef je geen smoesjes te bedenken. Wees recht voor de raap en hou het professioneel. Een duidelijk antwoord is nodig maar ga vooral niet te uitgebreid vertellen. Verdedigen of verontschuldigen is hier niet op zijn plaats.

 

Relevantie is key
Een werkgever die op zoek is naar een nieuwe kracht voor zijn bedrijf is vooral bezig met welke relevante jobs je al gedaan hebt tot dusver. Je bespaart je haar/hem heel wat kostbare tijd als je je banen op je CV naar relevantie rangschikt in plaats van chronologisch. Zo valt het ook minder op als er gaten in je CV zitten.

 

Netwerken doet goed
Blijf vooral aan je netwerk werken tijdens je pauze. Blijf mensen spreken in de industrie waar je later in verder wil werken. Woon lezingen bij, ga op de koffie met ex-collega’s of spreek af met potentiële werkcontacten. Dit maakt je zelfzekerder en wanneer je klaar bent om je terug in de business te storten, ben je al een stap voor.

Lees ook: Deze banen zullen over tien jaar verdwenen zijn

Bron: HLN | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook